AK Parti'li Mavis, 'Siyasi Cinayetler Islenecegi' Iddiasini Degerlendirdi Açiklamasi

'Sayin Kemal Kiliçdaroglu'nun yaptigi açiklama tam anlamiyla bir siyasi fitnedir'.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazim Mavis, "siyasi cinayetler islenecegi" iddiasina iliskin, "Sayin Kemal Kiliçdaroglu'nun yaptigi açiklama tam anlamiyla bir siyasi fitnedir." dedi.

Mavis, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, "siyasi cinayetler konusunda kaygilarim var" sözlerini degerlendirdi.

Türkiye'nin siyasi cinayetlerden çok çektigini belirten Mavis, "Siyasi cinayetler, faili meçhuller, siyaseti ve ülkeyi terbiye etmenin araci olarak kullanildi. 2002 yilindan itibaren AK Parti iktidariyla 90'li yillarin faili meçhul cinayetler, siyasi cinayetler ve kaotik ortamlar dönemi kapandi, bu dönem tarih oldu." diye konustu.

Güven ve istikrar ortaminda Türkiye'nin ana muhalefet genel baskaninin beyanini tam bir talihsizlik olarak degerlendiren Mavis, "Sayin Kemal Kiliçdaroglu'nun yaptigi açiklama tam anlamiyla bir siyasi fitnedir." ifadesini kullandi.

Kiliçdaroglu'nun, açiklamasiyla 2023 seçimlerine giderken, Türkiye'de korku iklimi olusturarak, siyasi manipülasyon yapmak istedigini ileri süren Mavis, "Kiliçdaroglu'ndan, bu bilgiyi kimden aldiysa bunu ilgililerle paylasmasini beklerdik. Sayet böyle bir bilgi sahibiyseniz bu bilgiyi kripto FETÖ'cüler mi verdi, yabanci istihbarat örgütleri mi verdi, yoksa sizleri desteklemek suretiyle Tayip Erdogan'i ülkede devirecegini iddia eden Biden'in ekibinden mi aldiniz?" görüsünü paylasti.
Kaynak: AA