AK Parti'li Aydemir Açiklamasi 'Darbe Girisiminde Ülkemizin Kodlarini Bozdular'

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, FETÖ darbe girisimi ile Türkiye'nin kodlarinin bozuldugunu söyledi.

Aydemir, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, muhalif siyasetin, düzeni bozmak üzerine bir yol izledigini savundu.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun 2016 yilinin Mart ayinda "AKP iktidardan gitmemek için siyasi cinayetler yapabilecek pozisyonda.", geçen günlerde de "Siyasi cinayetler kaygim var. Erdogan, iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir." dedigini ifade eden Aydemir, sunlari söyledi:

"2016 yilinda bunlari terennüm ettikten sonra birkaç ay içerisinde FETÖ imansiz yapilanmasi bu milletin basina bombalari boca etti mi, etmedi mi? Su Meclis'i, milletin tecelligahini bombaladi mi, bombalamadi mi? 250 insanimizin kanina girdi mi, girmedi mi? Milletçe gazi olduk mu, olmadik mi? Mart ayinda siyasi cinayetten bahsediyorsunuz, temmuz ayinda bize yönelen, millete yönelen bombalamalar, ihtilal girisimleri oluyor. Geldigimiz noktada ayni seyleri dillendirirseniz hepimizin tedirgin olmasi lazim, hepimizin çok dikkatli olmasi lazim. Darbe girisiminde ülkemizin kodlarini bozdular. Herkes çok dikkatli olmak zorunda. Tabii ki Cumhuriyet savcilarimiz da bu isleri sorusturmali ve ardinda ne var onlara bakmalilar."

Aydemir, AK Parti olarak milletin çok daha müreffeh sartlarda yasamasi için gayret gösterdiklerini, bunun için politikalar gelistirdiklerini, buna göre siyasi aktörlerin sahada çalistiklarini ifade etti.

Muhalefet partilerinin, "Daha iyisini yapariz." iddiasini dillendirmelerini ve buna dönük belgeleri ortaya koymalarini beklediklerini anlatan Aydemir, "Milletimiz bunlari degerlendirir. Ama siz faullü yaklasimlarla siyaset yaparsaniz ardindan bir zillet hali ortaya çikiyor. Zillet, politika üretmemek, bu neviden cinayetlerden bahsetmek gibi kehanetler ortaya koymaktir. Bu tür söylemler milleti rahatsiz etmektedir. Millet ittifakinin seriklerinin tamami su günlerde bu dili kullaniyorlar. Bu dil tüm milleti üzüyor, tedirgin ediyor, rahatsiz ediyor. Varsa bildikleriniz çikin, mertçe paylasin. Bu tür dillendirmelerle neden insanlari rahatsiz ediyorsunuz." diye konustu.

Kaynak: AA