Afetlerde Görev Alacak Ögrencilerin Egitimlerine Baslandi

Sel felaketinin yasandigi Kastamonu’da, “Genç Gönüllüler Projesi” kapsaminda 192 lise ögrencisinin afetlerde görev alabilmeleri için verilecek olan egitimlerine baslanildi.

Afetlerde Görev Alacak Ögrencilerin Egitimlerine Baslandi


Kastamonu Milli Egitim Müdürlügü ile Kastamonu Imam Hatipliler Dernegi (KIMDER), Kastamonu Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ve Türk Kizilayi Kastamonu Sube Baskanligi tarafindan hazirlanip Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü tarafindan kabul edilen "Genç Gönüllüler Projesi" kapsaminda, sel felaketinin yasandigi Kastamonu’da afetlerde gönüllülerin yetistirilmesi için çalismalar basladi.

Bu kapsamda, Daday Imam Hatip Lisesinden seçilen 14 ögrenciye, yanginlara müdahale egitimi verilmeye baslandi. Ögrencilere egitimlerini veren Daday Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Sirin, ögrencilerin yanginlarda ne yapmalari gerektigini anlatti. Daday Ilçe Milli Egitim Müdürü ve Proje Koordinatörü Ahmet Sirin, gençlerin bu tür projelerde görev almalarinin önemli oldugunu belirterek, projenin sonunda 192 gönüllü ögrencilinin olasi afetlerde donanimla bir sekilde görev alabileceklerini kaydetti.

"Genç Gönüllüler Projesi" kapsaminda 11 ilçede 16 imam hatip lisesinden seçilen 192 ögrenciye, yangin kursu, ilk yardim kursu ve afet birinci kursu egitimleri verilecek. Ayni zamanda, online afet egitimleri alacak olan ögrenciler, bu sayede hem Kizilay gönüllüsü hem de AFAD gönüllüsü olarak afetlerde gönüllü çalismalara katilabilecek. Proje kapsaminda Imam Hatip Liselerinin bulundugu ilçelerdeki diger lise ögrencilerine de ilerleyen zamanlarda birer saatlik afet bilinci farkindalik egitimleri, AFAD ve Kizilay ekipleri tarafindan verilecek. Egitimler 1 yil boyunca devam edecek.

13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü ile 7 Mart Deprem Haftasi’nda afet egitimi alan ögrencilere yönelik tatbikatlar gerçeklestirilecek. Hem egitimlerle hem de tatbikatlarla ögrencilerin olasi afetlerde hazirlik olmalari saglanacak.
Kaynak: İHA