AFAD Görevlisi Olmayi Hayal Eden Kerem'e Anlamli Hediye

Izmir'deki depremin ardindan izledigi görüntülerden etkilenerek arama kurtarma görevlisi olmayi isteyen 9 yasindaki Kerem Yüksel'e AFAD ekipleri hayalini kurdugu üniformayi hediye etti Arkasina boya kalemleriyle 'AFAD' yazdigi montunu çikarip üniformayi giyen Kerem, telsizden gelen anonslara yanit verdi AFAD Arama Kurtarma Subesi görevlisi Seyda Bozdag: 'Çocuklarimizin, yaptigimiz isleri görüp küçük yas gruplarindan itibaren AFAD çalisani olmayi hayal etmeleri ve bizim de meslegimizi gelecek nesillere devredecek olmamiz bizi gururlandiriyor'.

CIHAN DEMIRCI - Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ekipleri, büyüyünce AFAD görevlisi olmak isteyen 9 yasindaki Kerem Yüksel'e üniforma armagan etti.

Edirne'nin Ipsala ilçesine bagli Esetçe beldesindeki Esetçe Suzan Demirci Çagdas Yasam Ilkokulu üçüncü sinif ögrencisi Kerem, Izmir'de 30 Ekim 2020'de yasanan deprem sonrasi televizyonda izledigi görüntülerden etkilendi.

AFAD ekiplerinin enkaz altindan 91 saat sonra 4 yasindaki Ayda Gezgin'i kurtarmasini izleyen Kerem, büyüyünce AFAD'da çalismaya karar verdi.

Montunun arkasina boyayla "AFAD" yazan Kerem, pantolonuna da fosforlu bantlar yapistirarak AFAD üniformasina benzetmeye çalisti.

Kerem Yüksel'in bir süredir bu kiyafetlerle okula gitmesi, ögretmenleri ve arkadaslarinin ilgisini çekti.

Okul yönetiminin irtibata geçmesi üzerine Edirne Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünden bir ekip, üniforma yaptirdiklari Kerem'i okulunda ziyaret etti.

AFAD ekiplerini görünce çok sevinen ve hediye edilen üniformayi giyen Kerem, telsizden anons yapti.

- "Ben de hayat kurtarmak istiyorum"

Kerem Yüksel, AA muhabirine, uzun süredir kurdugu hayalinin gerçeklestigini ve çok mutlu oldugunu söyledi.

Ileride AFAD ekibinde görev almak istedigini belirten Yüksel, "Daha önce büyüyünce polis olmak istiyordum ama Izmir depreminden sonra AFAD ekibinde çalismak istedim. Birçok insani enkaz altindan kurtardilar. Küçük Ayda'yi da 91 saat sonra kurtardilar, çok etkilendim." dedi.

Kendisine evde AFAD üniformasi yaptigini anlatan Yüksel, "Önce boyayla montumun arkasina AFAD yazdim, evdeki parlak bantlari kollarima yapistirdim. Büyüyünce AFAD görevlisi olmak istiyorum. Onlar insanlari, hayvanlari kurtariyor. Kaza sonucu sikisan insanlari, çocuklari kurtariyorlar. Ben de hayat kurtarmak istiyorum." diye konustu.

Yüksel, ögretmeninin derste dogal afetlerden korunma yollarini ve AFAD'i anlattigini, evde de anne ve babasiyla bu konuda bazi uygulamalar yaptiklarini dile getirdi.

- "Sinif panosuna AFAD kösesi yapti"

Kerem'in ögretmeni Lutfiye Demir de hayat bilgisi dersinde dogal afetler konusunu islerken ögrencilerine ilgili devlet kurumlarini anlattigi belirtti.

Türk Kizilay ve AFAD'in çalismalarindan bahsettigini aktaran Demir, "Kerem o zaman da ilgi göstermisti. Izmir depreminden sonra da bir bilinç gelisti. O günden bu yana AFAD'a ilgi gösteriyor. Sinif panosuna AFAD kösesi yapti. Bugün de AFAD ekiplerinin ziyaretiyle hayalini gerçeklestirdi. Ögrencim çok mutlu oldu." dedi.

AFAD Arama Kurtarma Subesi görevlisi Seyda Bozdag da zor sartlarda görev yaptiklarini söyledi.

Ekiplerin birçok olayla karsi karsiya kaldigini anlatan Bozdag, sunlari kaydetti:

"Görev alanlarinda çocuklarla temas etme sansi buluyoruz ama daha sonra o bilincin devaminin getirilmesi çok önemli. Biz de Kerem kardesimizi ziyaret ederek, AFAD gönüllüsü olarak kiyafetlerini verdik. Telsizden ihbarlara cevap verdik. Bu durum bizi de çok mutlu etti. AFAD, gelecegimiz için çok önemli ve degerli bir kurum. Son yillarda deprem, sel ve yangin felaketleri yasadik. Çocuklarimizin, yaptigimiz isleri görüp küçük yas gruplarindan itibaren AFAD çalisani olmayi hayal etmeleri ve bizim de meslegimizi gelecek nesillere devredecek olmamiz bizi gururlandiriyor."
Kaynak: AA