ABD Disisleri Açiklamasi Taliban'la Toplanti Samimi, Profesyonel Ve Olumluydu

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price, ABD heyetinin Katar'in baskenti Doha'daki Taliban temsilcileriyle yaptigi görüsmelerinin samimi, profesyonel ve olumlu geçtigini söyledi.

ABD heyeti, ülkenin Afganistan'dan tamamen çekilmesinden sonra Taliban ile Katar'da ilk kez yüz yüze görüstü.

Görüsmeye iliskin açiklama yapan, Price, "ABD heyetinin Doha'daki Taliban temsilcileriyle yaptigi görüsmeler samimi, profesyonel ve olumlu geçti." dedi.

Toplantiyi "is toplantisi" olarak niteleyen Price, Amerikali heyetin, Taliban'i sözlerine göre degil, yalnizca saldirilara göre degerlendirilecegini açikça ifade ettigini kaydetti.

Price, görüsmede ayni zamanda, Afganistan'daki terör tehdidi, Amerikan vatandaslari, ABD'ye destek vermis Afganlarin ve yabancilarin ülkeden ayrilmasina izin verilmesinin de ele alindigini dile getirdi.

Toplantida ABD istihbaratindan da üst düzey yetkililerin bulundugunu belirten Price, Taliban'in ABD ile DEAS-K konusunda is birligi yapip yapmayacagi sorularini geçistirdi.

Sözcü, "Burada ortak bir menfaat var. DEAS-K ABD ve ortaklarina oldugu kadar Taliban için de bir tehdit." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA