83 Yeni Mezun Daha Vodafone Discover'la Çalisma Hayatina Katildi

Vodafone’un 2008’den bu yana sürdürdügü Discover Genç Yetenek Programi’nda ise alim süreci tamamlandi. Bu yil 7 bini askin basvurunun yapildigi programa ilk etapta 32 üniversiteden 71 genç kabul edildi, Aralik itibariyle de 12 genç daha programa katilacak, böylelikle 83 yeni mezun çalisma hayatina katilmis olacak. Programa katilanlarin yüzde 60’ini kadin çalisanlar olusturdu.

83 Yeni Mezun Daha Vodafone Discover'la Çalisma Hayatina Katildi


Türkiye’nin dijitallesmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, gelecegin teknolojilerine yön verecek genç yetenekleri bünyesine katmaya devam ediyor. Operatörün 2008 yilindan beri sürdürdügü Discover Genç Yetenek Programi’nin yeni dönem basvurulari sonuçlandi. Verilen bilgiye göre, Türkiye’nin dört bir yanindan 7 bini askin gencin basvurdugu programa 32 farkli üniversiteden 71 genç kabul edildi. Aralik itibariyle de 12 genç daha programa katilacak, böylelikle 83 yeni mezun çalisma hayatina katilmis olacak. Programa katilanlarin yüzde 60’ini kadin çalisanlar olusturdu. Genç Discover’lar, operatörün satis, pazarlama, teknoloji, finans, insan kaynaklari fonksiyonlarinda tam zamanli çalisma imkânina sahip olacak.

Gelecegin liderleri olarak gördükleri genç yetenekleri kesfetmeyi ve organizasyonlarina katmayi önemsediklerini belirten Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Bülent Bayram sunlari söyledi:

“Markamizin global ölçekte tüm ülkelerinde uyguladigi Discover Genç Yetenek Programi ile tam 14 yildir sirketimizin genç ve dinamik yüzünün en büyük temsilcilerini agirliyoruz. Yüksek potansiyele sahip gençleri sirketimize kazandirarak, lokal ve global kariyer olanaklarindan faydalanmalarina, egitim-gelisim programlari ile desteklenmelerine olanak taniyor ve ayni zamanda sirketimizin yetenek havuzunu genisletmeyi amaçliyoruz. Bu yil ilk defa beceri odakli yaklasimla olusturdugumuz uzmanlik patikalarinin rotasyon ve egitimlerle zenginlestigi bir program tasarladik. Operatör olarak ‘kendine yatirim yap, yeni fikirler üret, dene-yanil, sorgula’ diyoruz ve becerilerin gelisimine önem veriyoruz. Bu dogrultuda, ekip arkadaslarimizin kendilerini farkli açilardan gelistirebilmesi için zaten bildiklerinin üstüne yeni bilgiler ekleyebilecekleri egitim programlari, yeniden beceri kazanma ve beceride derinlesme patikalari olusturuyoruz. Bu kapsamda, yeni mezunlarimizin da beceri kazanmasi için 14 patika içinde 14 farkli gelisim yolculugu, bu yolculuk boyunca 2 farkli rotasyon ile tüm bu yolculukta onlarin yanindayiz. Her zaman oldugu gibi gelecekte de gençler bizim en büyük motivasyonumuz ve rehberimiz olmaya devam edecek.”

Bugüne kadar 500’ü askin kisiyi bünyesine katti

Verilen bilgiye göre Discover Genç Yetenek Programi, üniversite 4’üncü sinif ögrencileri, yeni mezunlar ve en fazla bir yil tam zamanli is tecrübesi bulunanlar için özel hazirlanmis bir kariyer programi. Program kapsaminda, operatör bünyesine katilan genç yetenekler için yogun bir egitim ve gelisim programi uygulaniyor. Gençler, ilk yil farkli bölümlerde iki rotasyon yaparak, hem teknoloji/telekomünikasyon sektörünü, hem de operatörü yakindan tanima ve kariyerlerine daha bilinçli tercihler yaparak baslama imkâni buluyorlar. Iki yillik çalismalarinin ardindan global degerlendirme merkezinde basarili olurlarsa Columbus Programi ile farkli bir Vodafone ülkesinde belirli süreyle görev yapabiliyorlar. Columbus Programi disinda da yayinlanan ilanlar araciligiyla farkli lokal ve global firsatlari degerlendirebiliyorlar. Operatör, Discover Genç Yetenek Programi ile bugüne kadar 500’den fazla kisiyi bünyesine katti.
Kaynak: İHA