5 Ögrencinin Öldügü 5'Inin Yaralandigi Servis Faciasi Ile Ilgili Sok Iddialar

Afyonkarahisar’da yasanan servis araci faciasinin yankilari devam ederken, olayla ilgili çarpici detaylar ortaya çikti. Kazada ölen 11 yasindaki Ismail Eser’in annesine araç koltuklarinda emniyet kemeri olmadigini ve kapisinin iple bagli oldugunu söyledigi ögrenilirken, araç soförüne bu durum aktarildiginda ise soförün ‘bir çocuk sizde mi var’ dedigi iddia edildi.

5 Ögrencinin Öldügü 5'Inin Yaralandigi Servis Faciasi Ile Ilgili Sok Iddialar
Olay, Iscehisar ilçesine bagli Çatagil köyünde 11 Ekim’de meydana geldi. Bölgedeki köylerden aldigi ögrencileri Alanyurt Köyü Ortaokula götüren Adalettin T. (53) idaresindeki 03 UU 567 plakali Ford Transit marka minibüs, Çatagil köyü çikisinda sürücüsünün henüz belirlenemeyen sebepten ötürü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çikti. Savrulan araç yol kenarindaki ormanlik alana girip agaçlara çarparak durabildi. Kazada parçalanan minibüsteki 10 ögrenci araçtan disari firladi. Korkunç kazada Ismail Eser (11), Melisa Demirel (14), Nisa Eser (14), Teslime Eser (13), Damla Duran (11) hayatini kaybederken, Rana Eser (12), Hakan Tek (16), Musa Eser (10), Yagmur Duran (11) ise yaralandi.

Olayin ardindan minibüs soförü Adalettin T., dün çikarildigi mahkeme tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, sorusturmayi yürüten savcilik ve Il Jandarma Komutanligi ise olayin detaylarina iliskin bilgi vermekten kaçiniyor.

ARACIN SERVIS BELGESININ OLMADIGI IDDIA EDILDI

Kaza yapan araçta çocuklarin oturdugu arka koltuklarda hiçbirinde emniyet kemerlerinin olmadigi ortaya çikarken, aracin sadece soför koltugu ve ön koltuklarinda kemerlerin oldugu görüldü.

Araçla ilgili bir baska ilginç detay ise aracin geçtigimiz 3 ay önce araç muayenesinden minibüs olarak geçtigi ancak servis tasimaciligi belgesinin olmadigi iddia edildi.

“MILLI EGITIM MÜDÜRÜ’NÜN ’IDARE EDECEKSINIZ, ARABA YOK’ DEDIGI IDDIASI”

Kazada hayatini kaybeden Ismail ve Nisa Eser’in amcalari Ahmet Eser ise aracin koltuklarinin emniyet kemeri olmadigi ve kapisinin ise iple bagli oldugu yönündeki iddialari dogrularak, “Koltuklarda kemer olmadigi ve servis aracinin kapisinin iple baglandigi dogrudur, gördüm. Aracin kapisi tutmuyor o yüzden iple bagliyorduk. Araçta bir hostes olsaydi o kapiyi ögrenci kapatmazdi. Kapi bozuk oldugu için iple bagliyorlarmis. Iple bagliydi, gözümle gördüm. Milli Egitim Müdürü’ne gittim ’idare edeceksiniz’ dedi, ’araba yok’ dedi, ’idare edeceksiniz’ dedi.

Çocuklarimizi kaybettik simdi idare ettik. Aracin servis araci belgesi yok. Servis aracini mermer fabrikalarina servis çekiyor. Kötü minibüsle de ögrenci tasiyor” dedi.



“BANA BIZZAT ADALETTIN BUNU KENDISI SÖYLEDI”

Açiklamasinda bir baska iddiada daha bulunan Eser, araç soförüne emniyet kemeri ve kapisinin iple bagli oldugunu söylediginde sok bir yanit aldigini kaydederek sunlari söyledi:

“Daha önceden bunu soföre söyledim. Bu aracin kapisi böyle, kemeri yok diye. ‘Adalet emniyet kemeri yok, sen arabayi hizli kullaniyorsun, bu çocuklarin basina bir sey gelecek’ diye. Bana ’bir çocuk sizde mi var?’ dedi.

Bana bizzat Adalettin bunu kendisi söyledi.



“ORADA DA YIKILMISIM”

Ismail ve Nisa Nur’un acili annesi Sema Eser ise aci haberi alir almaz olay yerine gittigini kaydederek, “Esim Cemil’e ’ne oldu Cemil hizli gittin, bana haber verirdin sen’ dedim. ’Sema bir sey diyecegim ama servis araci kaza yapmis, çocuklarimiz ölmüs’ dedi.

Ben de o anda yikildim. Buradan araba buldum ama o an çocuklarimi göstermediler. Orada da yikilmisim, helikopterle beni hastaneye yetistirdiler, ilaç verdiler" diye konustu.



“KEMERLERI FILAN YOK”

Araçta emniyet kemeri olmadigini oglu Ismail’in kazadan bir hafta önce söyledigini dile getiren Sema Eser, "Kemerleri filan yok, sade soförün var herhalde bilemiyorum, onu da takmamis. Kapisi kirikmis ondan kopmasin, çikmasin diye kapiyi, baglamislar. Iple baglamislar. Rahmetli Ismailim bir hafta evveli ’kirik kapisi, bagli’ dediler. Biz de ileriye oturun hiç kipirdamayin diye söyledim ben evladima. Bu olay Pazartesi oldu” dedi.

Öte yandan, 5 çocugun yan yana gömüldügü mezarlar ise görenlerini içini sizlatti.

(Gökten Ceylan/IHA)
Kaynak: İHA