Türkiye'de 5 Milyon Kültür Ve Turizm Elçisi Hedefine Gençlerin Katilimi Bekleniyor

TUTAP Yönetim Kurulu Baskani Fikret Yildiz: Özellikle gençlerimizin kültür ve turizm elçisi olmalari bakimindan biraz daha duyarli, heyecanli ve istekli olmalarini bekliyorum. Kültür ve Turizm Elçileri Projemiz de bu anlamda çok önemli' '2022'nin sonuna kadar insallah 5 milyon vatandasimizi kültür ve turizm elçisi ilan edecegiz'

Türkiye Tanitma Platformu (TUTAP) Yönetim Kurulu Baskani Fikret Yildiz, özellikle gençlerin kültür ve turizm elçisi olmalari bakimindan biraz daha duyarli, heyecanli ve istekli olmalarini beklediklerini belirterek, "2022'nin sonuna kadar insallah 5 milyon vatandasimizi kültür ve turizm elçisi ilan edecegiz." dedi.

UNESCO Turkey Photo Safari etkinligi için Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelen Yildiz, AA muhabirine, düzenledikleri etkinligin hem dünyada hem de Türkiye'de bütün dünya miras alanlarini kapsayan tek safari oldugunu söyledi.

Projenin ilk defa düzenlendigini aktaran Yildiz, amaçlarinin 17 sehirde dünya miras alanlarini fotograflamak oldugunu kaydetti.

Yildiz, elde edilen materyallerin Türkiye'nin uluslararasi alandaki tanitiminda kullanilacagini anlatarak, "Türkiye Tanitma Platformu olarak elde ettigimiz bütün materyalleri Kültür ve Turizm Bakanligimizla yerel yönetimlerle ve ilgili sivil toplum kuruluslariyla paylasmak istiyoruz." ifadesini kullandi.

- "Dünya miras alanlari bütün dünya insanlarinin ortak degeridir"

TUTAP olarak çati projelerinin "Dünya Mirasi Türkiye" projesi oldugunu dile getiren Yildiz, söyle devam etti:

"Türkiye'deki bütün dünya mirasi alanlarinin tamamini tanitan ve Kültür ve Turizm Bakanligi ile protokol yapan tek tanitma platformuyuz. Üzerimizdeki yük gerçekten agir. Bu mesakkatli çalisma içerisinde ülkemize hizmet etmenin onurunu ve gururunu yasiyoruz. Dünya miras alanlari bütün dünya insanlarinin ortak degeridir. Turizmden elde ettigimiz gelirin büyük bir bölümü de buralara yapilan ziyaretlerden gerçeklesiyor. Türkiye'deki dünya miras alanlarinin en iyi sekilde tanitilmasi gerekiyor. UNESCO Turkey Photo Safari Projemiz bizim en önemli vizyon projelerimizden biri. Bugüne kadar gittigimiz yerlerde yogun bir ilgi var. Basta Orhan Gencebay olmak üzere bütün sanatçilara tesekkür ediyorum. Ilk deklansöre kendisi Istanbul'dan basti. Bütün halkimizin da duyarli olmasi gerekiyor. Özellikle gençlerimizin kültür ve turizm elçisi olmalari bakimindan biraz daha duyarli, heyecanli ve istekli olmalarini bekliyorum. Kültür ve Turizm Elçileri Projemiz de bu anlamda çok önemli. 2022'nin sonuna kadar insallah 5 milyon vatandasimizi kültür ve turizm elçisi ilan edecegiz."

Yildiz, Türkiye'nin dünyada örnek bir ülke olduguna isaret ederek, "Altyapi, ulasim ve konaklama konusunda da dünyanin en iyi ülkelerinden birisiyiz. Bunu turist sayisina ve milli gelirimize pozitif olarak yansitabilirsek ülke ekonomisine ve ticari yasama çok büyük bir katki saglamis olacagiz. Tanitimin da hedef kitlelere ulasilmasi önemli. 2019'da cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarina ulastik. 2019'da 51 milyon turistin üzerine çiktik. 35 milyar dolara yakin bir gelire sahip olduk. Hedefimiz daha yükseklere çikmak." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA