Pursaklar Devlet Tiyatrolari Sahnesi Perdelerini Açti

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy: 'Çok modern bir Devlet Tiyatrolari sahnesine sahip oldu Ankaramiz. Artik bize düsen burayi düzenli olarak oyunlarla desteklemek'

Kültür ve Turizm Bakanligi öncülügünde çalismalari tamamlanan Pursaklar Devlet Tiyatrolari Sahnesi, "Bizim Yunus" eseriyle perdelerini açti.

Yunus Emre'nin vefatinin 700'üncü yili dolayisiyla gerçeklestirilen "Yunus Emre Yili" etkinlikleri kapsaminda Pursaklar Devlet Tiyatrolari Sahnesi'nde "Bizim Yunus" oyununun ilk temsili sahnelendi. Oyunu Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy da izledi.

Ersoy, oyunun ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, Pursaklar Belediyesinin, Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezini Devlet Tiyatrolarina tahsis ettigini, is birligi yaparak salonu elden geçirdiklerini belirtti.

Buranin 679 seyirci kapasiteli salonu ve 200 metrekarelik genis sahnesiyle Devlet Tiyatrolarinin en büyük salonlarindan biri oldugunu dile getiren Ersoy, "Pandemi kosullarinda en uygun havalandirma sistemleri, ses sistemleri, sahne dizayni, iç yapisiyla her sey bastan sona elden geçirildi. Çok modern bir Devlet Tiyatrolari sahnesine sahip oldu Ankaramiz. Artik bize düsen burayi düzenli olarak oyunlarla desteklemek." diye konustu.

Ersoy, Devlet Tiyatrolarinin normallesme süreciyle oyunlarini yogun sekilde sergilemeye basladigini ifade etti.

Salgin sürecinden en çok kültür ve sanat etkinliklerinin etkilendigini belirten Ersoy, "Kültür ve sanatta da hizli sekilde pandemi öncesine dönmemiz gerekiyor. Bu tarz etkinlikler de normallesme açisindan en güzel etkinlikler. Devlet olarak öncü olmamiz lazim, özel sektörün kültür sanatla ilgili faaliyetleri açisindan." dedi.

Kaynak: AA