Meksika'da Pamela Kasirgasi Alarmi Açiklamasi Bir Eyalette Okullar Tatil Edildi

Meksika, siddetli rüzgar ve yagis getirmesi beklenen Pamela Kasirgasi nedeniyle alarma geçerken, kasirganin karaya çikmasinin beklendigi Sinaloa eyaletinden okullar tatil edildi.

Meksika'da Pamela Kasirgasi Alarmi Açiklamasi Bir Eyalette Okullar Tatil Edildi
Büyük Okyanus’ta olusan Pamela Kasirgasi Meksika’yi tehdit ediyor. Meksika Ulusal Su Komisyonu (Conagua) tarafindan yapilan açiklamada, Pamela Kasirgasinin sabah saatlerinde Jalisco eyaleti açiklarinda siddetini artirarak kategori 1 seviyesine ulastigi aktarildi. Ülkenin kuzeybatisini etkileyecek olan kasirganin yarin gücünü daha da artirmasi ve Sinaloa eyaleti kiyilarinda karaya çikmasi bekleniyor.

Okullar tatil edildi

Yaklasan kasirga nedeniyle siddetli yagmur Sinaloa eyaletini etkisi altina alirken, yetkililer eyalet genelinde okullarin bir sonraki duyuruya kadar tatil edildigini açikladi.

Kasirganin Jalisco, Sinaloa, Baja California Sur ve Nayarit eyaletlerinde siddetli yagis, saatte 100 kilometre hiza ulasan rüzgar ve okyanus kiyisinda 5 metreye kadar dalgalara neden olacagi tahmin edilirken, Durango, Nayarit, Colima ve Sonora eyaletlerinde de anlik saganak yagmurlarin beklendigi bildirildi.

Yetkililer, kasirga ile birlikte görülen yagislarin toprak kaymalarina, akarsularin tasmasina ve alçak bölgelerde sel ve su baskinlarina neden olabilecegini belirterek, vatandaslara siki önlem alma ve sivil savunma ekiplerinin tavsiyelerine uyma çagrisinda bulundu.

ABD’ye ulasmasi bekleniyor

Kasirganin kuzeydogu yönüne dogru ilerleyerek, persembe günü ise ABD’nin Texas eyaletine ulasacagi tahmin ediliyor. Meksika’da bu yil yasanan Nora, Grace ve Dolores kasirgalarinda 15 kisi hayatini kaybetmis, 7 kisi kaybolmustu.
Kaynak: İHA