GÜNCELLEME - Kirklareli'nde Hayvan Çiftliginde Çikan Yangin Kontrol Altina Alindi

Kirklareli Valisi Osman Bilgin:'Yangini kontrol altina aldik. Idari binaya, hayvanlarin oldugu bölgeye ve diger yem bölgesi olan alana sirayetini önledik'YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI EKLENDI

Kirklareli'nin Babaeski ilçesinde bir hayvan çiftliginde çikan yangin kontrol altina alindi.

Karahalil beldesine bagli Demirkapi Mahallesi'nde bir hayvan çiftliginde yemlerin ve saman balyalarinin bulundugu depoda henüz belirlenemeyen nedenle baslayan yangin kisa sürede büyüdü.

Yangina çok sayida itfaiye araci ile itfaiye personeli müdahale ediyor. Ekipler yanginin çiftlik evine siçramamasi için yogun bir mücadele verdi.

Zaman zaman deponun bazi bölümlerinde çökmeler meydana geldi.

Jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldi.

Bölgede zaman zaman etkili olan rüzgar, ekiplerin çalismasini olumsuz etkiliyor.

Çok sayida itfaiye ekibi müdahalesini sürdürürken saglik ekipleri tedbir amaçli bölgede bekletiliyor.

- "Yangini kontrol altina aldik"

Kirklareli Valisi Osman Bilgin, bölgede incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldi.

Bilgin, gazetecilere bu tür yanginlari söndürmenin kolay olmadigini söyledi.

Bu tür yanginlarda içten içe yanmanin uzun süre devam ettigine dikkati çeken Bilgin, alevlerin hayvanlarin bulundugu bölgeye sirayet etmesinin önlendigini kaydetti.

Yanginin tamamen söndürülmesinin belki birkaç günü bulacagini anlatan Bilgin, "Bu tip yanginlarda kontrol altina alinmasi önemlidir. Yangini söndürdük diyemezsiniz. Siz üstten söndürürsünüz içten yanar. Yangini kontrol altina aldik. Idari binaya, hayvanlarin oldugu bölgeye ve diger yem bölgesi olan alana sirayetini önledik. Dolayisiyla bu yanginin kontrol altina alinmasi demektir. Önemli olan kontrol altina alip tehlikeyi ortadan kaldirmaktir.

Yanginin baslamasiyla malum saman çok hizli alev alan ve çok hizli yayilan, maalesef ve maalesef yangin açisindan çok risk olusturan materyal. Dolayisiyla burada yanginin baslamasiyla birlikte bölge noktalardan belediyelerden itfaiyelerimiz geldi. Sadece Kirklareli'nden degil Edirne'den de yardim istedik ve itfaiye ekipleri müdahalelerini sürdürüyor."

Kaynak: AA