Ekonomik Isbirligi Teskilatindan Tahran'da Diplomatik Siir Gecesi

Ekonomik Isbirligi Teskilati Kültür Enstitüsü, Iran'in baskenti Tahran'da diplomatlarin katilimiyla siir gecesi düzenledi.

Merkezi Tahran'da bulunan, Türkiye'nin de aralarinda yer aldigi 10 üyeli Ekonomik Isbirligi Teskilati Kültür Enstitüsünün Iranli sair Hafiz Sirazi'yi anmak amaciyla düzenledigi geceye yabanci misyon temsilcileri katildi.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs'ün yani sira Ingiltere, Türkmenistan, Tacikistan, Özbekistan ve Belarus büyükelçileri ile Iran Fars Dili Kurumu Baskani Haddad Adil de programda yer aldi.

Büyükelçi Örs, AA muhabirine yaptigi açiklamada, söz konusu etkinlikte ülkeler arasindaki dostluk, kardeslik ve muhabbetin edebiyat vasitasiyla yayilmasini saglayacak bir ortam olustugunu belirterek, "Sadece siyasi, ticari iliskilerin degil kültürel ve sanatsal iliskilerin ve bu anlamda klasik edebiyatin da son derece kaynastirici bir görev üstlendigini görüyoruz." ifadelerini kullandi.

Klasik Türk edebiyati üzerinde de etkisi olan Sirazi'nin siirlerini Farsça, Türkçe ve diger dillerde okuduklarini aktaran Örs, "Bu gecenin bölgemizdeki dostluga, kardeslige ve barisa katki vermesi amaciyla Iran'da yasayan büyükelçiler bir araya geldik. Bu vesileyle siirin ve edebiyatin gücünü görmüs oluyoruz." diye konustu.

Gecede Büyükelçi Örs de Hafiz Sirazi'nin bir siirini Farsça okudu.

Kaynak: AA