Dolu Yagisi 13 Bin Dönüm Çeltik Tarlasina Zarar Verdi

Edirne’nin Ipsala Kaymakami Ekrem Güngör, dolu yagisi sebebiyle zarar gören köylerde incelemelerden bulunarak, çiftçi ve muhtarlarla görüstü. Kaymakam Güngör, "Ipsala genelinde toplamda yaklasik olarak 13 bin dönüm çeltik arazisinde doludan kaynaklanan zarar ve yogun ürün kaybi bulundugu gözlemlenmistir” dedi.

Dolu Yagisi 13 Bin Dönüm Çeltik Tarlasina Zarar Verdi
Edirne’nin Ipsala ilçesinde meydana gelen dolu yagisi sonrasi hasar tespit çalismalari basladi.

Dolu yagisiyla ilgili açiklama yapan Kaymakam Güngör, “Ilçemiz genelinde yasanan siddetli dolu yagisi, henüz çeltik hasadi tamamlanmamis olan köylerimizde yogun ürün kayiplarina sebebiyet verdi. Gece boyunca birçok yerlesim yerinde yagan siddetli yagmur bazi köylerde yerini doluya birakti. Ipsala Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünce ilçe genelinde yapilan ön incelemelerimiz kapsaminda ilk tespitlere göre yaklasik olarak Saricaali köyünde 5 bin dönüm, Balabancik köyünde 3 bin 500 dönüm, Sultanköy’de 2 bin 500 dönüm, Pasaköy’de bin 500 dönüm ve ilçe merkezi Tastepe mevkiinde yaklasik 500 dönüm alanda olmak üzere Ipsala genelinde toplamda yaklasik olarak 13 bin dönüm çeltik arazisinde doludan kaynaklanan zarar ve yogun ürün kaybi bulundugu gözlemlenmistir” dedi.



Zarar tespit çalismalari yapildi

Köy muhtarliklarina, ilgili zarar ziyan tespitleri için gerekli evraklar gönderildigini belirten Kaymakam Güngör, zarar beyan edilen tüm parseller için tam zarar tespitleri belirlenerek, bakanliga iletilecegini ifade etti.

Güngör, geçmis olsun dileginde bulundu.

Ipsala Kaymakami Ekrem Güngör, Il Tarim ve Orman Müdürü Atilla Beyazit, Tarsim Tekirdag Bölge Müdürü Hamit Çönte, Il Tarim Çayir, Mera ve Yem Bitkileri Sube Müdür V. Metin Özkan, Il Tarim Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdür V. Volkan Diriker, Ilçe Tarim Müdürü Olcay Karbuz, Ipsala Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Darcan ile birlikte doludan zarar gören köylerin tarim alanlari yerinde tespit yaparak, çeltik üreticileriyle görüstüler.
Kaynak: İHA