Balikçilar Palamuttan Umdugunu Bulamayinca Lakerdanin Kilosu 150 Lira Oldu

Sinop'ta palamut ve torigin (iri palamut) dilim seklinde kesilip salamura edilerek kavanozlara konulmasiyla hazirlanan "lakerda"nin kilosu, bu yil palamut avi az olunca 150 liraya çikti.

Karadeniz'de 1 Eylül'de baslayan av sezonunda balikçilar palamuttan umdugunu bulamadi.

Kentte 27 yildir balikçilik yapan Ibrahim Gündogdu, AA muhabirine, bu sezon palamudun az olmasi nedeniyle lakerda yapmak için torige yöneldiklerini belirtti.

Gündogdu, "Hamsinin ve çinekopun bol olmasi nedeniyle palamuttan bu yil umudu kestik. Su anda palamut yerine torik lakerdasi yapiyoruz. Çok fazla torik de çikmiyor." dedi.

Az miktarda yaptiklari lakerdalar için talebin yüksek oldugunu ve bu talebi karsilayamadiklarini anlatan Gündogdu, sunlari kaydetti:

"Geçen yil palamut bollugu yasanirken vatandaslarimiz kilosu 100 liradan, ucuz lakerda yedi. Bu yil baligin az olmasi nedeniyle il disindan gelen talepleri maalesef karsilayamiyoruz. Sinirli sayida yaptigimiz lakerdalari da daimi müsterilerimize vermek zorunda kaliyoruz. Yaklasik 3 kilogram agirliginda olan ve büyüklügüne göre tanesi 180 ile 220 lira arasinda degisen torikler temizlenip dilimlendikten sonra 2 kilogram geliyor. Iki kiloluk cam kavanozlarda yaptigimiz lakerdalari da 300 liradan satisa sunuyoruz."

Kaynak: AA