Aliaga Küçük Sanayi Sitesi'ne Yeni Cami Projesi

Aliaga Sanayi Sitesi Esnaflari Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi öncülügünde hayata geçirilecek olan Küçük Sanayi Sitesi yeni cami projesinin degerlendirme toplantisi Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’in ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Aliaga Küçük Sanayi Sitesi'ne Yeni Cami Projesi
Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’in ev sahipliginde yapilan proje degerlendirme toplantisina Aliaga Müftüsü Ramazan Coskun ile Aliaga Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Serdar Berk katildi.

Toplantida proje mimari Senol Gökçe, Göksu Eda Gökçe ile Insaat Mühendisi Gökçen Gökçe proje hakkinda sunum yapti.

Sanayi Sitesine bin kisilik cami projesi hazir

Izmir-Çanakkale yolu üzerinde Aliaga girisinde bulunan Küçük Sanayi Sitesi bölgesine yapilmasi planlanan cami bodrum, zemin ve 1 kattan olusacak. Selçuklu mimarisinden esinlenilen proje modern mimari ile geleneksel mimariyi de bir arada sunuyor. Toplam bin 550 metrekare kapali alandan olusan camide ayni anda bin kisi ibadet edebilecek. Peyzaj ve sosyal donati alanlariyla yaklasik 6 bin metrekarelik alana sahip olacak cami çevresinde yesil alanlar, süs havuz, sadirvan, otopark, bankamatikler ile kamelyalar yer alacak. Bodrum katta 350 metrekarelik egitim ve toplanti için kullanilacak çok amaçli salon bulunuyor.

Sanayi sitesine yapilacak caminin sembol olabilecek nitelikte bir mimariye sahip olacagini belirten Mimar Senol Gökçe, cami mimarisini yerden çiksin göge yükselsin felsefesiyle hazirladiklarini söyledi.



“Aliagamiza hayirli olsun”

Aliaga’da kurumlarla el ele vererek camiyi kisa zamanda bitirmek istediklerini belirten Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “Esnaf Odamiz ve Sanayi Sitesindeki kooperatiflerimizle birlikte sanayi bölgesinde cami ihtiyacini uzun zaman önce tespit ettik. Sanayi esnafimizin yani sira Çanakkale yolundan transit geçis yapan vatandaslarin da kullanabilecegi, Aliagamiza yakisan bir cami projesi için planlamamiz vardi. Mimar Senol Gökçe’nin emekleriyle Selçuklu mimarisi agirlikli özgün bir cami projesi ortaya çikti. Gerek Aliaga halkinin gerekse sanayi esnafimizin begenecegi bir proje oldu. Aliagamiza hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA