ABD'li Ünlü Gangster Al Capone'a Ait Esyalar Açik Artirmada 3 Milyon Dolara Alici Buldu

ABD’li ünlü gangster Al Capone ait 174 esya ABD’nin California eyaletinde düzenlenen müzayede de 3 milyon dolara alici buldu.

ABD’nin California eyaletinde yer alan Sacramento kentindeki Witherell’s Müzayede Evi tarafindan düzenlenen A Century of Notoriety: The Estate of Al Capone adli özel etkinlikte, ABD’li ünlü gangster Al Capone ait 174 esya açik artirmaya çikarildi. Yaklasik bin kisinin katildigi açik artirmada, Capone’a ait kisisel fotograflar, atesli silahlar, mücevherler ve mobilyalar satisa çikarildi. Satilan esyalar 3 milyon dolara alici bulurken, açik artirmadaki en popüler esya olan Capone’un en sevdigi silah ise 860 bin dolara satildi. Silahin, 20. yüzyildan kalma bir atesli silah için en yüksek satis fiyatina ulastigina inaniliyor.

Satisa çikarilan esyalarin Capone’un 1947’deki ölümünün ardindan neredeyse 75 yil boyunca ailesinde oldugu aktarildi. Capone’un California’da yasayan ve hayatta kalan 3 torunundan biri olan Diane Capone, kendisinin ve kiz kardeslerinin yaslanmasi nedeniyle esyalari satma karari aldiklarini ifade etti.

ABD’de 1920’lerde bir numarali halk düsmani olarak nitelendirilen Capone, vergi kaçakçiligi nedeniyle hüküm giymis ve cezasini Alcatraz Adasi’ndaki hapishanede çekmisti.
Kaynak: İHA