Yemen'in Marib Kentinde 4 Gün Içinde 400'Den Fazla Husi Öldürüldü

Suudi Arabistan liderligindeki Arap koalisyon güçleri, Yemen'in orta kesimlerindeki Marib kentine düzenlenen hava saldirilari sonucu 4 gün içinde 400'den fazla silahli Husi milisinin öldürüldügünü duyurdu.

Suudi Arabistan haber ajansi SPA'nin haberine göre, Koalisyon Sözcüsü Turki el-Maliki, 96 saat için Marib kentinin Abdiya ilçesindeki sivillerin himayesi amaciyla 118 hava saldirisi düzenlediklerini açikladi.

Maliki, hava saldirilarinda Husilerden 400'den fazla terörist unsurun öldürüldügünü, milislere ait 15 askeri aracin tahrip edildigini söyledi.

Insani yardim kuruluslarina seslenen Maliki, uluslararasi ve gayriresmi insani yardim kuruluslarinin abluka altindaki Abdiya ilçesindeki sivillere yönelik sorumluluklarini yerine getirmeleri çagrisinda bulundu.

Sözcü Maliki, Arap koalisyonuna bagli hava gücünün 18 gün boyunca düzenledigi operasyonlar sonucunda Husilerin Abdiya ilçesine girisinin durduruldugunu ifade etti.

Söz konusu açiklamaya iliskin Husilerden henüz bir yorum yapilmadi.

- Yemen'deki iç savas

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

BM'ye göre, dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'de nüfusun yüzde 80'i insani yardim ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: AA