Suriye-Irak Sinirinda Iran Destekli Teröristlere Hava Saldirisi Yapildi

Suriye'de Irak sinirina yakin El Bukemal ilçesinde Bessar Esed rejimi saflarinda yer alan Iran destekli terörist gruplara ait 3 askeri noktaya hava saldirisi düzenlendi.

AA'nin yerel kaynaklardan edindigi bilgiye göre, Deyrizor iline bagli El Bukemal ilçesinin dogusunda Iran destekli gruplara ait 3 askeri nokta hava saldirisiyla hedef alindi.

Hangi ülkeye ait oldugu henüz belirlenemeyen SIHA'larla yapilan saldirilar sonucunda 7 patlama sesi duyuldu.

Bölgedeki kaynaklar, patlama sesinden önce uzun bir süre uçus gerçeklestiren SIHA motorunun sesinin duydugunu belirtti.

Saldirida ölen ve yaralananlar oldugu belirtildi.

Hava saldirilarindan yaklasik yarim saat önce terör örgütü YPG/PKK'nin isgalinde olan Haseke iline bagli Seddadi beldesindeki gaz sahasina roket saldirisi düzenlenmesi dikkati çekti. Saldirida 3 araç yandi.

Esed rejimi saflarinda yer alan Iran Devrim Muhafizlarinin Elbukemal ilçesindeki üssüne 14 Haziran'da ve 3 aracina 15 Eylül’de hangi ülkeye ait oldugu belirlenemeyen savas uçaklarinca hava saldirisi düzenlenmisti. Iki saldirida 3 kisi ölmüs, 4 kisi yaralanmisti.

- Iran destekli gruplarin Deyrizor'daki varligi

Suriye-Irak sinirindaki Deyrizor, Iran'dan Lübnan'a uzanan kara baglantisini saglayan kent konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdün'den gelen boru hatlari ve ticaret yollari da bu kentten geçiyor.

Deyrizor il merkezi ve batisi, Iran destekli gruplarin ve Rusya'nin yardimiyla Kasim 2017'de DEAS'in çekilmesinin ardindan Esed rejiminin eline geçti.

Rejimin kara gücü haline gelen Iran destekli yabanci terörist gruplar, yogun sekilde Deyrizor'da varlik gösteriyor.

Sünni Araplarin yasadigi Deyrizor'da konuslu Iran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli gruplara, Iran Devrim Muhafizlari Ordusu mensuplari komuta ediyor.

Firat Nehri'nin dogusunda kalan Deyrizor topraklari ise ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nin isgalinde bulunuyor.

Kaynak: AA