Suluova'da Mobil Asi Birimi Yüksekokul Ögrencilerinin Hizmetine Sunuldu

Suluova'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu'nda olusturulan mobil asi birimi ögrencilere asi olma imkani sunuyor.

Ilçe Saglik Müdürü Gülay Yetkin, gazetecilere yaptigi açiklamada, üniversite kayitlarinin baslamasiyla birlikte Saglik Müdürlügüne bagli ekiplerin yüksekokul yerleskesinde mobil asi birimi olusturdugunu söyledi.

Yetkin, ilçede ilk doz asisini yaptiran 18 yas üstü vatandaslarin oraninin yüzde 83.6, ikinci doz asilarini yaptiranlarin ise yüzde 72.2 seviyelerinde oldugunu ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Asi olmayan, asisi eksik olan ögrencilerin asilamalarini bir an önce tamamlama arzusundayiz. Amacimiz üniversitede egitim ve ögretiminin güvenli ve saglikli bir sekilde sürekliligini saglamaktir. Bunu asilama oranlarimizi artirarak yapabiliriz. Bu nedenle asilama çok önemli. Ilçemizde kurumlarimiz arasindaki is birligini üst düzeye çikararak asilamada oldukça iyi bir orana ulastik, daha fazlasi için de gayretlerimiz devam ediyor."

Kaynak: AA