Rize'de Saglik Çalisanlari Ve Dagcilar Buzul Gölüne Tirmandi

Rize'de saglik çalisanlari, 3 bin 50 rakimli Ovit Dagi Aksu Buzul Gölü'ne tirmanis gerçeklestirdi.

Il Saglik Müdürlügü ile Kaçkar Dagcilik Rafting Kayak Spor Ihtisas Kulübünce (KDRK) düzenlenen etkinlige, saglik çalisanlari ve profesyonel dagcilardan olusan 20 kisilik ekip katildi.

Rize'den hareket eden katilimcilar, araçla il merkezinden yaklasik 90 kilometre uzakliktaki Ovit Dagi bölgesine gitti. Ekip, yaklasik 3 saatlik zorlu tirmanis ve yürüyüsün ardindan Aksu Buzul Gölü'ne ulasti.

Katilimcilar, gölün çevresinde doganin ve temiz havanin keyfini doyasiya yasadi.

Il Saglik Müdürü Mustafa Tepe, gazetecilere, insan bedeni ve ruhunun korunmasi için dogal yasamin önemli oldugunu belirterek, düzenledikleri ortak faaliyetle saglikçilarin verdigi mücadele, dagcilarin dogal yasama verdigi önem ve dogal yasamin korunmasina dikkat çekmek istediklerini söyledi.

KDRK Baskani Mehmet Emin Ayhan ise Aksu Buzul Gölü'nün bölgenin en büyük göllerinden olduguna isaret ederek, söyle konustu:

"Insanlarin ruh sagligini düzeltmek için en güzeli dogayla bütünlesmek. Bu bir farkindalik. Bunu basarabilenlerin ruh ve beden sagliklarinin daha iyi oldugunu görüyoruz. Doga ile bütünlesemedigimiz zaman sehir hayati insanlari ruhsal yönden bunalima sokuyor. Doga herkese esitlik sunuyor. Insanlarimizi ruh ve beden sagliklarini korumalari için doga ile bütünlesmeye davet ediyorum."

Katilimcilardan Sinan Çelik ise güzel ve keyifli bir etkinlik gerçeklestirdiklerinisöyledi.

Çelik, "Insanlarin doga ile bulusmasi, sehrin gürültüsünden, stresinden uzaklasmasi, negatif enerjilerini atmalari, beden ve ruh sagligina dikkat çekmek için bir faaliyet gerçeklestirdik. Yayla insanlariyla buradaki diger katilimcilarla bir arkadas ortaminda güzel vakit geçirdik." dedi.

Kaynak: AA