Mali Açiklamasi Ülkedeki Krizin Çözümü Için Uluslararasi Toplumu Emir Vermeye Degil Bizi Dinlemeye Çagiriyoruz

Mali Disisleri Bakani Abdoulaye Diop resmi ziyaret kapsaminda geldigi Fas’ta, ülkesinde yasanan krize iliskin uluslararasi topluma kendilerine kulak verme çagrisinda bulundu.

Fas Disisleri Bakani Nasir Burita ile görüsmesinin ardindan düzenlenen ortak basin toplantisinda konusan Diop, uluslararasi toplumdan ülkesindeki krizin çözümü için yardim talep etti.

Uluslararasi kuruluslar tarafindan gelen birçok çözüm önerisinin krizi bitirmedigini kaydeden Diop, "Mali ile iletisimin degistirilmesi gerekiyor, talimat ve emir vermek yerine Malililere sorunlarini çözmek için yardim ve eslik edilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandi.

Ortak basin toplantisinda konusan Fas Disisleri Bakani Burita, ülkesinin Mali ile tüm alanlarda is birligini artirmak için çalisacagini kaydetti.

Burita, Fas’in Mali’nin iç islerine asla müdahil olmayacagini belirterek, tarim, su ve saglik gibi birçok alanda Afrika ülkesine yardim etme noktasinda kararli olduklarini sözlerine ekledi.

Mali, ülkede 2012 Mart’ta yapilan askeri darbe sonrasi baslayan iç karisiklik nedeniyle siyaset ve güvenlik açisindan kriz yasiyor.

Kaynak: AA