Izmir'de 'Amatörün En'leri' Ödül Töreni Düzenlendi

Izmir'de Amatör Spor Haftasi kapanisi ve "Amatörün En'leri" ödül töreni düzenlendi.

Izmir Gençlik ve Spor Müdürlügü tarafindan Bornova Belediyesinin ev sahipliginde Dramalilar Köskü'nde düzenlenen törende konusan Belediye Baskani Mustafa Idug, Bornova'nin Izmir'de en çok spor tesisine sahip ilçelerden birinin oldugunu söyledi.

Yerel yönetim olarak yarismaktan çok tesislesmeye önem veren bir anlayisa sahip olduklarini belirten Idug, "Biz yetistirici konumunda olmak istiyoruz. Bu nedenle tesis konusunda Bornova'da atak yaptik. Çamdibi'nde yapimi devam yüzme havuzunun yanina jimnastik salonu yapacagiz. Bizler tesis ve yetistirici konusunda elimizden geleni yapacagiz." dedi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Murat Eskici de sporda basarili olmanin yolunun disiplinli ve düzenli çalismadan geçtigini söyledi.

Amatör spor branslarinin önemine deginen Eskici, "Amatöre destek veren herkes bu isi severek yapiyor. Amatör spor kulüplerinde görev alan spor adamlari belki ceplerinden para harciyorlar. Belki vakitlerinin çogunu sporcu kardeslerimize harciyorlar. Tüm spor adamlarimizin amatör sporlarin gelismesinde çok büyük emekleri var. Gerçekten de son dönemde amatör spor branslari, bakanligimiz ve yerel yönetimlerin destekleriyle belli bir seviyeye geldi ve ülkemizde tesislesme hamlesi çok iyi bir sekilde ilerliyor. Ben Izmir'de bunu gördüm çok güzel yatirimlar var ve devam ediyor. Son bir yilda bakanligimiz 42 projeye 212 milyon liralik bir yatirim planlamasi oldu." diye konustu.

Izmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Efkan Muhtar da amatör spor kulüplerine destek veren tüm kurum ve kisiler tesekkür etti.

Etkinlikte, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda artistik jimnastik halka aletinde 5. olan milli sporcu Ibrahim Çolak, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda üçüncü olarak Türkiye'ye jimnastik tarihindeki ilk olimpiyat madalyasini kazandiran Ferhat Arican'in babasi Ayhan Arican'a, Avrupa Trampolin Cimnastik Sampiyonasi gençler senkronize finalinde ikinci olarak trampolinde Türkiye'ye ilk madalyayi kazandiran Sila Karakus ve çesitli spor branslarinda derece elde eden çok sayida sporcu ve egitmenlerine plaket verildi.

Kaynak: AA