AK Parti Çorum Milletvekili Kaya Yeni Yol Çalismasini Inceledi

AK Parti Çorum Milletvekili Oguzhan Kaya, Çorum'un Osmancik ilçesi ile Samsun'un Vezirköprü ilçesine bagli Tahtaköprü köyü arasinda Çorum Il Özel Idaresince açilan yeni yol ile iki ilçe arasinda ekonomik, kültürel ve sosyal iliskilerin güçlenecegini söyledi.

Kaya, Çorum Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Recep Çiplak, AK Parti Osmancik Ilçe Baskani Serif Okudan ve Il Genel Meclisi üyeleriyle birlikte Vezirköprü'nün Çorum Samsun sinirinda yer alan Tahtaköprü köyünde yol çalismalarini inceledi.

Kaya, incelemelerin ardindan gazetecilere, Osmancik'in Danisment köyü ile Vezirköprü'nün Tahtaköprü köyü arasinda Çorum Il Özel Idaresince 9 kilometrelik yeni yol açildigini bildirdi.

Yeni yolun iki ilçenin ulasim olanaklarini kuvvetlendirecegini belirten Kaya, "Vezirköprü'nün köyleri Osmancik'a diger hattan gittiklerinde yaklasik 160 kilometre. Yaptigimiz bu yolla hem bizim Danisment ve Öbektas köyleri, hem de Vezirköprü'nün köyleri daha kisa yoldan Osmancik'a, oradan da Ankara'ya ve Istanbul'a gidebilecekler. Yeni yolla Tahtaköprü köyünden Ankara'ya gitmek isteyen bir vatandasimizin yolunu yaklasik 140 kilometre kisaltmis oluyoruz." dedi.

Yeni yolla birlikte iki ilçe arasindaki sosyal ve kültürel baglarin da güçlenecegine isaret eden Kaya, sunlari kaydetti:

"Osmancik'ta Vezirköprülü yaklasik bin 500 vatandasimiz var. Bu vatandaslarimiz da daha rahat Vezirköprü'ye gelip gidecekler. Buradaki vatandaslarimiz da Osmancik'taki akrabalarina daha rahat gelis gidis yapabilecekler. Hem ticari hem sosyal olarak daha güçlü iliskiler kurulacak. Insallah stabilizesini tamamladigimiz bu yolu önümüzdeki sene asfalt yaparak vatandaslarimizin hizmetine açmis olacagiz. Insallah hayirli ugurlu olur. Bu vesileyle her zaman bize desteklerini esirgemeyen Sayin Cumhurbaskanimiza ve hükümetimize tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA