Afganistan Disisleri Bakan Vekili Muttaki Açiklamasi 'Yarin AB Temsilcileriyle Görüsecegiz'

Afganistan Disisleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, Katar’in baskenti Doha’da ABD heyetiyle gerçeklestirilen görüsmeden olumlu sonuçlar almayi bekledigini ifade ederken, Taliban heyetinin yarin Avrupa Birligi (AB) temsilcileri ile görüsecegini de açikladi.

Afganistan Disisleri Bakan Vekili Muttaki Açiklamasi 'Yarin AB Temsilcileriyle Görüsecegiz'
Afganistan’da Taliban hükümetinin Disisleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, Katar’in baskenti Doha’da açiklamalarda bulundu. Muttaki, yeni Taliban hükümetinin diger ülkelerle iyi iliskiler kurmak istedigini ve ABD heyetiyle gerçeklestirilen görüsmeden olumlu sonuçlar almayi umdugunu ifade etti.

Muttaki, ABD heyeti ile ilk yüz yüze görüsmelerinin ardindan Taliban heyetinin yarin (12 Ekim) Doha’da Avrupa Birligi (AB) temsilcileriyle görüsecegini aktardi. Muttaki, "Yarin AB temsilcileriyle görüsecegiz. Diger ülke temsilcileriyle de olumlu görüsmeler yapiyoruz" seklinde konustu.

"Tüm dünyayla olumlu iliskiler istiyoruz" diyen Muttaki, "Dengeli uluslararasi iliskilere inaniyoruz. Böyle dengeli bir iliskinin Afganistan’i istikrarsizliktan kurtarabilecegine inaniyoruz" ifadelerini kullandi.

Taliban, Afganistan’da 20 yil sonra yeniden yönetime gelmesinin ardindan ABD’li yetkililerle ilk kez cumartesi ve pazar günü Doha’da yüz yüze görüsmeler gerçeklestirmisti.
Kaynak: İHA