Meksika'da Yerli Grup Belediye Baskanini Kaçirdi

Meksika’nin Chiapas eyaletinde yer alan Altamirano kasabasinda yerli topluluklardan bir grup, Belediye Baskani Roberto Pinto Kanter’i verdigi vaatleri yerine getirmedigi ve muhalifleri silahla tehdit ettigi gerekçesi ile kaçirdi.

Meksika’nin Chiapas eyaletinde yer alan Altamirano kasabasinda yasayan ve yerli Tzeltal ve Tojolabal kabilelerine mensup olan yaklasik 300 kisi, Belediye Baskani Roberto Pinto Kanter’in evini basti. Yerliler, Kanter’i verdigi vaatleri yerine getirmedigi ve muhalifleri silahla tehdit ettigi gerekçesi ile kaçirdi. Evdeki esyalari sokaga atarak yakan grubun, 2 belediye meclis üyesini daha kaçirdigi belirtilirken, Belediye Baskani Kanter ve meclis üyelerinin nerede tutulduklari bilinmiyor.

Kanter’in görev süresi bugün sona ererken, baskanlik koltugunu geçtigimiz 6 Haziran’da yapilan seçimleri kazanan esi Gabriela Roque Tipacamu’ya devretmesi bekleniyordu. Kasaba halki ise, olaylarin çikis nedeni olarak daha önce üç dönem belediye baskanligi yapan Kanter’in esini kullanarak otoritesini devam ettirmek istemesi olarak görüyor.

Öte yandan geçtigimiz 15 Eylül’de bagimsizlik günü kutlamalari sirasinda halktan bir grup, Kanter’i protesto etmis, tas atarak belediye binasinin camlarini kirmisti.
Kaynak: İHA