8. Balkan Ülkeleri Diyanet Isleri Baskanlari Istisare Toplantisi Edirne'de Yapildi

8. Balkan Ülkeleri Istisare Toplantisi Diyanet Isleri Baskanliginin ev sahipliginde Edirne’de yapildi.

8. Balkan Ülkeleri Diyanet Isleri Baskanlari Istisare Toplantisi Edirne'de Yapildi
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas’in baskanliginda yapilan toplantiya 10 Balkan ülkesinin Dini Idare Baskanlari ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Din Isleri Baskani Prof. Dr. Ahmet Ünsal’in yani sira Din Isleri Yüksek Kurulu Baskani Prof. Dr. Abdurrahman Haçkali, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Dr. Burhan Isliyen ile Baskanligin üst düzey yöneticileri katildi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, toplantida yaptigi konusmada, daha nitelik din hizmeti ve din egitiminin nasil yapilmasi noktasinda istisarelerde bulunduklarini ifade ederek, “2007 yilinda basladigimiz, Balkan Ülkeleri Diyanet Isleri Baskanlari Istisare Toplantisi’nin sekizincisini gerçeklestiriyoruz. Bu toplantiya ev sahipligi yapmak ve sizlerle bir arada olmaktan duydugum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum ve tekrar hos geldiniz diyorum” dedi.

Baskan Erbas, ortak ve en önemli gayelerinin din-i Mübin-i Islam’a hizmet etmek oldugunu belirterek, “Islam’in daha iyi ögrenilmesi ve dünyanin en ücra kösesine kadar teblig edilmesi Cenab-i Hakk’in bizlere yüklemis oldugu önemli bir vazifedir. Bu anlamda hep birlikte Allah’in ipine simsiki sarilarak Islam’in dünyanin her kösesinde nesvünema bulmasi için birlik ve beraberlik içerisinde gayret etmemiz gerekiyor” diye konustu.



“FETÖ ve benzeri yapilara karsi çok duyarli olmaliyiz”

Islam dinin mensuplari ve temsilcilerinin tasidiklari mesuliyetlerin bilincinde olmalari gerektiginin altini çizen Baskan Erbas, söyle devam etti:

“Islam dünyasinda hala yanlis bazi din algilarinin pesinden giden varsa, bundan mesul olan dini liderler olarak bizleriz. Üzerimizde bu dönemde büyük bir sorumluluk var. Gerçeklestirdigimiz bütün faaliyetleri bu sorumluluk bilinciyle yerine getirmek zorundayiz. Özellikle son zamanlarda yanlis din algilarinin yüce dinimiz Islam’in en temel degerlerini kötüye kullanarak, çesitli asiri uçlara savrularak, dini, sosyal ve hayri faaliyetler adi altinda hiç de masum olmayan faaliyetlerde bulunarak sapkin ideolojiler ortaya çiktigina sahit oluyoruz. Bir yardim faaliyetiyle baslayan ancak arkasinda bambaska niyetler barindirdigina aci bir sekilde sahit oldugumuz FETÖ’nün neler yaptigini biz yasayarak gördük. Yanlis dini anlayislarin tashih edilmesi için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazim. FETÖ ve benzeri yapilar karsi da çok duyarli olmaliyiz.”

“Çocuklarin ve gençlerin daha nitelikli bir egitim alabilmeleri için çaba sarf etmeliyiz”

Baskan Erbas, din hizmetini Islam’in özü olan ilim, irfan, bilgi ve hikmetle sunulmasi gerektigine vurgu yaparak, “Bunun yaninda çocuklarin ve gençlerin daha nitelikli bir egitim alabilmeleri için çaba sarf etmeliyiz. Bu çaba ve gayretlerimizi inancimizin en kiymetli hazinesi olan kardesligimiz üzerine bina etmeliyiz. Medeniyetimiz, kadim gelenegimizden kaynaklanan samimi bir yardim kültürüne sahiptir. Bu baglamda ülke olarak yurt içinde ve yurt disinda yapilan yardimlari dini bir vecibe olarak görmekte, bir kardeslik görevi olarak addetmekteyiz. Bu salgin sürecinde dahi bunu en güzel sekilde uygulayan ülkelerden biri olmanin mutlulugunu yasiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA