Kırklareli Valisi Bilgin'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilgin, mesajında, demokrasinin temel unsurlarından birinin basının varlığı olduğunu bildirdi.

Basın mensuplarının zor şartlarda görev yaptığını ifade eden Bilgin, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Basının önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Bilgin, şunları kaydetti:

"Demokrasilerde vazgeçilmez bir unsur olarak görülen basın; ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda, ilkeli ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ile görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenerek, önemli bir faaliyeti yerine getirmektedir.

Basın mensuplarımız, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı günümüzde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır. Görev ve sorumluluklarını medya etik kuralları çerçevesinde daha önce olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılıkla yerine getireceklerine inancımız tamdır."

Kaynak: AA