Katar Ve Libya'dan, Tunus Cumhurbaşkanı Said'e 'Şüpheli Zarf' Olayıyla İlgili Dayanışma Mesajı

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, Tunus Cumhurbaşkanlığına gönderilen ve zehirli olduğu öne sürülen "şüpheli zarf" olayının ardından Cumhurbaşkanı Kays Said'i arayarak dayanışma mesajı verdi.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Şeyh Temim, Said'le gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı'nın sağlığıyla ilgili bilgi aldı.

Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Said, Şeyh Temim'e aradığı için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan bir diğer açıklamaya göre, Libya Başbakanı Serrac da Said'i telefonla arayarak Tunus halkının ve Cumhurbaşkanı'nın yanında olduğunu vurguladı.

Said de Tunus'un, Libya krizine hızlıca çözüm bulunması konusundaki kararlılığını yineledi.

Cumhurbaşkanlığından 28 Ocak'ta yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Kays Said'in adına pazartesi günü, göndericinin adını taşımayan özel bir zarf geldi. Divan Müdiresi Nadiya Ukkaşe, şüpheli zarfı açması sonucu sağlık durumu kötüleşerek baş ağrısı ve büyük oranda görme kaybı yaşayarak baygınlık geçirdi." ifadelerine yer verilmişti.

Kamuoyunda karışıklığa neden olmamak için olayın olduğu gün açıklama yapılmadığı ancak sosyal medyada ve basında duyulmasının ardından açıklama yapma zorunluluğunun doğduğu ifade edilmişti.

Kaynak: AA