Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yeni Tomografi Cihazına Kavuştu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine yeni tomografi cihazı alındı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, 128 kesitli, bilgisayarlı tomografi cihazının hizmet vermeye başlaması nedeniyle hastanede incelemelerde bulundu.

Yıldız, burada yaptığı açıklamada, cihazın birçok özelliği bulunduğunu belirtti.

Cihazın daha net görüntüleme, kısa sürede çekim yapma, çok düşük radyasyon düzeyi gibi özellikleri olduğunu anlatan Yıldız, "Ayrıca kilolu hastalarımızın çekimleri de yapılabiliyor. Bir başka özelliği de karaciğer nakillerinde ve onkolojik çekimlerde bu cihaz kullanılabiliyor. Hastalarımızın başka yere gitmesine gerek kalmadı. Cihazın kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni bir cihaza daha kavuşmuş olduk. Hastanemiz bundan sonra daha kaliteli hizmet verecek, hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan ise hastanenin ikinci tomografi cihazına kavuştuğunu belirtti.

Sivas'ın önemli bir ihtiyacının karşılandığını aktaran Doğan, "Anjiyografik çekimler dediğimiz vücuttaki tüm sistem damarlarının çekimini çok rahatlıkla yapabileceğiz. Yine önemli bir özellik yaklaşık 200 kiloya kadar olan hastaların çekimleri yapabileceğiz. Bu cihazın alınmasında başta sayın rektörüm olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Sivas'ın önemli bir ihtiyacını da karşılamış olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA