Vali Hamza Aydoğdu'dan 'Mektup Arkadaşları'na Ziyaret

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ihtiyaçları karşılanan öksüz ve yetim çocuklarla mektup arkadaşlığı başlattı.

Vali Hamza Aydoğdu'dan 'Mektup Arkadaşları'na Ziyaret
Mektup arkadaşlarına sürpriz ziyaretler gerçekleştiren Aydoğdu, çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti.

Aydoğdu, burada gazetecilere, çocukların hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmemelerini kendilerinin her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Mektup arkadaşı sayesinde unutulmaya yüz tutmuş iletişim kanalı mektuplaşmayı da yaşattıklarını anlatan Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Devlet şefkatinin tüm öksüz, yetim ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara en iyi şekilde gösteriyoruz. 2020 yılı eylül ayında başlattığımız bir çalışma ile 229 ailemize mektup yazdık. Mektuplarımızın cevapları gelmeye başladı. 56 ailemizden 74 yetim çocuğumuz bizden tablet istedi. Biz de bütün birim amirlerimizle aynı anda Aksaray’ın değişik yerlerinde yetimlerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz. Gençlerimize, çocuklarımıza tabletlerini sunuyoruz. Yaptığımız en güzel hayırlı işlerden bir tanesi bu. Bizim kültürümüzde yetimlere sahip çıkmak, yetimlerin başını okşamak, bir yetimi doyurmak, onu giydirmek vardır. Bu bizim dinimizce kültürümüzce çok anlamlı bir değerdir. Türk milletini ayakta tutan en büyük dinamiklerden birisidir budur. Toplum olarak yetimlerimize, şehit ve gazi çocuklarımıza, kimsesizlerimize sahip çıkmalıyız. Allah vesile olanlardan katkı sağlayanlardan razı olsun."

Kaynak: AA