GÜNCELLEME - Manisa'da Fırtına Ve Sağanak Nedeniyle Çatılar Uçtu, Ağaçlar Devrildi

ELEKTRİK VE SU KESİNTİLERİ İLE ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI EKLENDİ.

Manisa'da gece yarısından sonra etkili olan fırtına ve sağanak nedeniyle kentteki çok sayıda binanın çatısı uçtu, trafik tabelaları, aydınlatma direkleri ve ağaçlar devrildi, araçlarda hasar oluştu.

Kent merkezinde etkili olan fırtına nedeniyle enerji iletim hatlarının kopması ve bazı trafolarda yaşanan arızalar sonucu kentin önemli bölümünde elektrik kesintisi yaşandı.

Elektrik dağıtım şirketi ekipleri, hasar oluşan hatları onarmaya çalışırken bazı mahallelere ve Manisa Sanayi Sitesinin bir bölümüne halen enerji verilemediği öğrenildi.

Elektrik kesintisi nedeniyle Akpınar İçme Suyu Üretim Tesisi depolarındaki su seviyesinin düşmesi sonucu Şehzadeler ilçesindeki bazı mahallelerde su kesintisi yaşandı.

Yunusemre ilçesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde bir işletmenin çatısı, şiddetli rüzgarın etkisiyle yerinden sökülerek caddeye düştü. Yaralananın olmadığı olayda trafiğe kapatılan cadde, çatı enkazının kaldırılmasının ardından yeniden açıldı.

Şehzadeler ilçesi Turgutlu Caddesi'nde de bir işletmenin çatısı yola düştü. Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, caddeye düşen çatı malzemelerini kaldırdı.

Mimar Sinan Bulvarı, Tarzan Bulvarı, Erler Caddesi, Çamlık Sokak'ta aydınlatma direkleri, trafik tabelaları, binalardan kopan molozlar ve ağaçlar yola ve park halindeki otomobillerin üzerine devrildi. Birçok araçta hasar oluştu.

Yıkılan 250'den fazla ağacı yollardan kaldıran Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sağanakla tıkanan mazgalları açmak için de yoğun çaba sarf etti.

Kaynak: AA