Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'nda Konuştu Açıklaması (3)

'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in karşılıklı mutabakat ve onaylarıyla Şuşa'ya okul yapma projemiz uygun bulunmuştur' 'Türkiye'ye sözde stratejik ortak diyen müstakbel dışişleri bakanının açıkladığı görüşlerinin bizim nazarımızda herhangi bir kıymetiharbiyesi yoktur. Bizimle sözde ortak olanların, terör örgütleriyle özde dostluk kurması insanlık vicdanının, on yıllarca devam edegelen müttefiklik hukukunun esasen ne kadar içi boş ve ham bir hayal olduğunu göstermektedir. Devletler arasında kalıcı dostluk veya düşmanlıktan bahsetmek mantıksızlıktır' 'İki gün sonra 101'inci yıl dönümünü idrak edeceğimiz Misakımilli’nin henüz sayfası kapanmadı. Tarih henüz son hükmünü vermedi. Coğrafyanın bir asırlık özlemi hala dinmedi. Misakımilli, Kurtuluş Savaşı’nın amaç ve sınırlarını belirleyen ve son Osmanlı Meclisi Mebusan'ının kararı olarak milli irade şeklinde tecelli eden beka metnidir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in karşılıklı mutabakat ve onaylarıyla Şuşa’ya okul yapma projemiz uygun bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanlarımıza duyarlılıklarından dolayı yürekten teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2020'nin zorluklar içinde geçtiğini, sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada müessif olaylara sahne olduğunu anımsatarak, Kovid-19 hastalığının sebebiyet verdiği küresel salgının 2020'ye damga vurduğunu, her alanda sıkıntılar ve darboğazlar yaşandığını aktardı.

ABD Kongresine yapılan 6 Ocak baskınının "tökezleyen hegemonyanın deşifresi, bir dönemin bitişinin resmi, yeni bir dönemin miladının remzi" olduğunu belirten Bahçeli, göreve gelen ABD yönetiminin stratejik, diplomatik ve siyasi maksatları ne olursa olsun, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını dile getirdi.

Bahçeli, "Türkiye'ye sözde stratejik ortak diyen müstakbel dışişleri bakanının açıkladığı görüşlerinin bizim nazarımızda herhangi bir kıymetiharbiyesi yoktur. Bizimle sözde ortak olanların, terör örgütleriyle özde dostluk kurması insanlık vicdanının, on yıllarca devam edegelen müttefiklik hukukunun esasen ne kadar içi boş ve ham bir hayal olduğunu göstermektedir. Devletler arasında kalıcı dostluk veya düşmanlıktan bahsetmek mantıksızlıktır. Hiçbir ülkeye ille de bizi sevin demiyoruz, en azından çıkarlarımıza ve egemenlik haklarımıza hürmet etmelerini bekliyoruz. Yeni ABD Başkanı’nın akıl sağlığını yitiren Trump’ın hatalarını tekrar etmemesi, iki devlet arasında ittifak hukukuna, yapıcı ve iyi niyetli ilişkilere destek vermesi samimi dileğimizdir." ifadesine yer verdi.

Misakımilli'nin vazgeçilmez yemin, yol haritası olduğunun altını çizen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türk milletinin ruh kökünde saklı duran tarihi anayasası hiç şüphesiz Misakımilli’dir. Gazi Mustafa Kemal, 13 Ağustos 1923 tarihinde ABD’li bir gazeteciye bunu ifade etmiştir. İki gün sonra 101’inci yıl dönümünü idrak edeceğimiz Misakımilli’nin henüz sayfası kapanmadı. Tarih henüz son hükmünü vermedi. Coğrafyanın bir asırlık özlemi hala dinmedi. Misakımilli, Kurtuluş Savaşı’nın amaç ve sınırlarını belirleyen ve son Osmanlı Meclis-i Mebusan'ının kararı olarak milli irade şeklinde tecelli eden beka metnidir. Milli ve bağımsız bir devlet kurmak üzere harekete geçmiş olan Türk milletinin akdettiği, birlikte yaşamak üzere anlaştığı tarihsel bir mukaveledir. Misakımilli, Osmanlı Parlamentosu kararı idi. Aynı zamanda da TBMM'nin yüksek bir hedefiydi. Bu gerçek bile, Türk devlet zincirinin iç içe geçen halkalar şeklinde devamının çok net kanıtıdır.

İngiltere Başbakanı Lloyd George 18 Ağustos 1919’da Avam Kamarası’nda yaptığı bir konuşmada aynen şunları söylemişti: 'İmparatorluğun geleceği Türkiye konusunda varılacak çözüme bağlıdır.' Yani Türkiye çözülmeden, çöküşe sürüklenmeden hiçbir sömürge planı, hiçbir emperyalist hedef, hiçbir hain emel gerçekleşemez, hayat bulamaz. Diyorum ki, Türkiye var olacak, ebediyete kadar tam bağımsız olarak yaşayacaktır. Hangi çılgın karşımıza çıkarsa çıksın, bu gerçek değişmeyecektir. Misakımilli Mülk-ü Millettir, millet ise Türk’tür. Misakımilli kararını alan muhterem mebusları, bu uğurda mücadele veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz büyüklerimizi hürmetle, rahmetle yad ediyorum. Emanetleri emanetimiz, ülküleri ülkümüz, hedefleri ise namusumuzdur."

16 Ocak 2021'de sosyal medya hesabından, "Şayet Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müsaadeleri olursa, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de uygun bulursa, bizatihi talimatımla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Şuşa'da dokuz derslik bir okulun yapılması hedefimizdir." mesajını paylaştığını anımsatan Bahçeli, bu okulun isminin Şuşa doğumlu ve Azerbaycan Ulusal Marşı’nın bestecisi Merhum Üzeyir Hacıbeyli olacağını, temelinin de 30 Ocak 2021'de atılabileceğini söylediğini dile getirdi.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in karşılıklı mutabakat ve onaylarıyla Şuşa’ya okul yapma projemiz uygun bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanlarımıza duyarlılıklarından dolayı yürekten teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Süreç ve projenin her aşaması Sayın Cumhurbaşkanlarımıza bilgi olarak takdim edilecektir. Şuşa’da yapacağımız okul tamamlanır tamamlanmaz Azerbaycan Cumhuriyeti’ne de anında teslim edilecektir. Hayırlı olsun diyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, yapılması planlanan okulun görsellerini de milletvekilleri ve kamuoyuyla paylaşarak, "İnşallah ileriki günlerde görevli arkadaşları Şuşa'ya göndereceğiz, orada büyükelçiliğimizle temas kurması suretiyle Şuşa'da bu okul nereye, nasıl yapılır görüşmesi yapılacak. Okul için gerekli alan belirlendikten sonra Allah'ın izniyle temelimiz atılacaktır. Hepinizin destek ve katkısını bekliyorum." dedi.

(Bitti)
Kaynak: AA