Diyanet-Sen Şırnak Şubesinden, CHP'li Fikri Sağlar'a Tepki

Diyanet-Sen Şırnak Şube Başkanı Süleyman Çanga, CHP'li Fikri Sağlar'ın, bir televizyon programındaki "Türbanlı hakimin adaleti yerine getireceğinden kuşkuluyum" sözlerine tepki gösterdi.

Çanga, yaptığı açıklamada, CHP'li Sağlar'ın sözlerinin ırkçı, ayrımcı, ve ötekileştirici olduğunu, insanları kılık kıyafetinden dolayı, aşağılamaya, ötekileştirmeye, ayrımcılık yapmaya kimsenin hakkının olmadığını belirtti.

"CHP'nin bu özgürlük ve inanç düşmanlığı kafa yapısını artık değiştirmesi gerekir. Bu millet ayrıştırıcı, bölücü bu zihin yapısına geçit vermeyecektir." diyen Çanga, şöyle devam etti:

"Şükür artık başörtülü kardeşlerimiz eğitimlerini istedikleri gibi almakta, liyakatleri ölçüsünde bütün mesleklerde kendilerini göstermekte bu ülkeye hizmet etmektedirler. Maalesef CHP zihniyeti bu yanlış ve haksız uygulamalardan dolayı mağduriyet yaşayan kardeşlerimizden, bacılarımızdan özür dilemek yerine hala bu utanç verici uygulamaların devam etmesi gerektiği yönünde açıklama yapabiliyor. Başörtüsü yasağının kalkması için milyonlarca imza ile bu yasağın kalkmasının mimarı olan Memur-Sen ve Diyanet-Sen'in bir üyesi olarak bu zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Ülkemizin geleceğini karartmak ve demokrasimizi vesayet altına almak isteyen bu zihniyete asla izin vermeyeceğiz."

Kaynak: AA