Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Şahin'den AK Parti Karabük 7. Olağan Kongre Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Mehmet Ali Şahin, 19 Ocak'ta gerçekleştirilecek AK Parti Karabük 7. Olağan İl Kongresi için parti Genel Merkezinin diğer illerde olduğu gibi istişarelerde bulunduğunu, bu doğrultuda kongreye mevcut İl Başkanı İsmail Altınöz ile girilmesinin kararlaştırdığını bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, son bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgın sürecinin yaşandığını belirtti.

Salgın sürecinin ekonomi ve eğitim gibi alanları hatta siyaseti de etkilediğini, bu süreç yaşanmasaydı AK Parti olarak çoktan büyük kongrelerini bile tamamlamış durumda olacaklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Türkiye'nin en büyük, en güçlü partisi olan AK Parti, güçlü teşkilat yapısıyla gecikerek de olsa il kongrelerine kadar bu süreci getirmeyi başardı. Süratli bir şekilde kongre süreçlerini tamamlamak istiyoruz. 19 Ocak'ta Karabük İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Genel Merkezimiz diğer bütün illerde olduğu gibi Karabük'te de yoğun istişare çalışmaları yaptı ve 7. Olağan Kongreye mevcut İl Başkanımız İsmail Altınöz ile girmeyi kararlaştırdı. Aday adayı da olan başka arkadaşlarımız da oldu. Onlar da böyle bir sorumluluğu üstlenmeye talip oldu. İnanıyorum ki onlar da bu göreve layık kardeşlerimizdi. Genel Merkezimiz ile Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da 'Mevcut il başkanımızla devam.' dedi. Artık bize düşen bu karar doğrultusunda hareket etmektir."

Şahin, siyasetin uzun soluklu bir iş olduğuna, AK Parti'de her kardeşine düşecek görev ve sorumlulukların bulunduğuna işaret ederek, "Sabır, her yerde olduğu gibi siyasette de önemli bir değerdir. Bu süreçler teşkilat mensuplarımız için bir sınavdır aynı zamanda. Karabük AK Parti mensubu kardeşlerimiz bu sınavları 19 yıldır başarıyla veriyor. Bu sefer de vereceklerinden hiç şüphem yoktur. 19 yıl önce Türkiye'nin AK Parti'ye ne kadar ihtiyacı vardıysa bugün belki de daha fazla ihtiyacı vardır. Bölgemizin ve dünyanın içinden geçtiği zor şartlardan ülkemizin güçlenerek çıkmasının teminatı AK Parti, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu inanç ve şuurla gerçekleştireceğimiz AK Parti Karabük İl Kongremizin başarılı geçmesini diliyorum. Kongre sonucu göreve gelecek kardeşlerimize şimdiden başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA