Ayvalık'ta Acil Durum Toplanma Noktası Alanında Çalışmalar Başladı

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, acil durum toplanma noktasında kurulması planlanan yerleşkenin belirlenmesi amacıyla, Ayvalık Doğal Afetler Arama ve Kurtarma Derneği (ADAK) Başkanı Erdinç Tügen ve belediye teknik ekibiyle bir araya geldi.

150 Evler Mahallesi'ndeki Cennet Tepesi yolunda kurulacak yerleşke için çalışmalara başlandı.

Bölgede incelemelerde bulunan Ergin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerleşkenin hastaneye yakınlık, iş makinelerinin kullanımı, gönüllülerin eğitimi gibi kriterlere uygun olması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Ergin, şöyle konuştu:

"Olası bir depremde Ayvalık'ta yapılması gerekenler konusunda zaten hazırlık ve çalışmalarımız vardı. Afet toplanma merkezleri, afet koordinasyon merkezi, ilk yardım ve acil müdahale ekiplerinin oluşturulması gibi daha pek çok hazırlığı yapıyoruz. İzmir depreminden hemen sonra bölgeye intikal eden ve Bayraklı'da yıkılan binaların enkazında arama ve kurtarma çalışmalarını büyük bir cesaret ve özveriyle sürdüren ADAK temsilcisi Erdinç Tügen de bize eşlik ederek, yapılan ve yapılmakta olan kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Üstün gayretleri için Belediyemiz ve Ayvalık halkı adına kendilerine şükranlarımı bir kez de buradan iletmek isterim."

Kaynak: AA