Samsun'da Türkiye'nin En Büyük Tesislerinden Biri Olacak Güneş Enerji Sistemi Yapılması Planlanıyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir:'Bu projenin gerçekleşmesi durumunda belediyenin yıllık enerji üretiminden 80 milyon liralık geliri olacak'.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye'nin en büyük Güneş Enerji Sistemi (GES) projesini gerçekleştireceklerini belirtti.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, vizyoner projelerle Samsun'u geleceğe taşımak istediklerini vurguladı.

Samsun'u her alanda yapacakları yatırımlarla kalkındırmak istediklerine işaret eden Demir, Türkiye'nin en büyük GES projesini gerçekleştireceklerini aktardı.

ÇED sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Demir, "Projenin büyük bir kısmını hibe kaynaklardan elde edeceğiz. Projenin gerçekleşmesi durumunda Büyükşehir Belediyesi olarak yıllık 80 milyonluk gelirimiz olacak. Bunun dışında bakanlıklarımızla yürüttüğümüz projelerimiz var. Şu ana kadar kendi kaynakları dışında en fazla kaynağı Samsun'a kazandıran belediyeyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ihale ettiği 4 proje için ödeyeceği para 1.9 milyar lira." ifadelerine yer verdi.

Demir, Samsun'daki tüm kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceklerini belirterek, Atakum'a büyük bir kütüphane yapılması için çalışmalarının sürdüğünü de kaydetti.
Kaynak: AA