AEDAŞ'ın Yıl Sonuna Kadar Isparta'ya Yapacağı Yatırım 24,3 Milyon Lirayı Bulacak

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (AEDAŞ) 2020'de Isparta'ya yaptığı yatırılmaların toplamının 24,3 milyon lira olacağı bildirildi.

Antalya, Burdur ve Isparta’da 2,2 milyon aboneye hizmet sağlayan AEDAŞ, kesintisiz enerji için her ilin ihtiyacına özel yatırım çalışmaları devam ediyor.

AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 salgını sürecinde çalışan, abone ve paydaşlarının sağlığı ve güvenliği için her türlü önlemi alarak kesintisiz enerji için sahada olduklarını belirtti.

Şirketin, pandemi nedeniyle ertelediği ya da iptal ettiği herhangi bir yatırımın olmadığını belirten Müdüroğlu, Isparta’ya 2020'de ağrılığı şebeke yatırımlarına verdiklerini vurguladı.

Kentteki yatırımlarda gerilim dönüşümü, enerji nakil hattı, kırsal şebekelerin yenilenmesi ve şehir merkezindeki havai hatların yeraltına alınması çalışmalarına öncelik verdiklerini anlatan Müdüroğlu, şunları kaydetti:

"AEDAŞ olarak bakım ve onarım çalışmalarına da büyük bir önem verdik. Gerek yatırım, gerekse onarım çalışmalarını gerçekleştirebilmek için yapılması gerekli olan planlı kesintileri elektriğe en az ihtiyaç duyulan saatlere kaydırmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz gece 00:00-06:00 arasında yoğun bir mesai harcıyor."

Kaynak: AA