29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manisa Ve İlçelerinde Coşkuyla Kutlandı

Soma Kaymakamı Akkaya ve belediye başkanı Tulup, törenlerde harmandalı oynadı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 97. yılında Manisa ve ilçelerinden coşkuyla kutlandı.

Soma'da Cengiz Topel Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katılımcılar, maske ve ateş kontrolü ile dezenfektan tünelinden geçerek alındı.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından, Soma Kaymakamı Fatih Akkaya konuşma yaptı, Soma Belediyesi Halk Oyunları ekipleri, gösteri sundu.

Kaymakam Akkaya, halk oyunları gösterisinin ardından ceketini çıkartarak Atatürk Anıtı önünde harmandalı oynadı. Akkaya'ya, Belediye Başkanı Ali Tulup da eşlik etti. Harmandalı oynayan Akkaya ve Tulup'u vatandaşlar ve öğrenciler uzun süre alkışladı.

Tören, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından kortej yürüyüşüyle sona erdi.

- Turgutlu

Turgutlu ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'nda gerçekleştirilen tören, Turgutlu Kaymakam vekili Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, konuşma yaptı, öğrenciler şiirler okudu.

Etkinliğe Turgutlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halim Karaer, İlçe Emniyet Müdürü Harun Tutak, siyasi parti temsilcileri, resmi ve özel kurum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

- Sarıgöl

Sarıgöl Hükumet Konağı önünde düzenlenen törene Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, Sarıgöl Cumhuriyet Başsavcısı Emre Pala, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, partilerin ilçe başkanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan günün önemini belirten konuşma yaptı.

Kaymakam Arıkan, vatandaşların bayramını kutlayarak, "Büyük yokluklar ve zorluklarla kazanılan cumhuriyete bağımsız bir vatana, ülkesini gönülden seven kuşaklara sahip olmanın kıvancını yaşıyoruz." dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından cumhuriyet şiirleri okundu.

- Kula

Manisa'nın Kula ilçesinde, cumhuriyetin 97'inci yıl dönümü, düzenlenen programla kutlandı.

Kent Meydanında düzenlenen törende konuşan Kaymakam Kemal Duru, 29 Ekim'in Türk milletinin bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu hatırlatarak, "Ülkemiz, cumhuriyetin ilanıyla birlikte kalkınma, ilerleme ve modernleşme yolunda çok önemi mesafeler kat etmiş ve bugün modern dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir.” diye konuştu.

Tören, halk oyunları gösterisinin ardından, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve okullara ödül verilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA