Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'de yeni operasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Suriye'ye operasyon sinyali veren Erdoğan, ''Bize verilen sözler tutularak buralardaki tüm teröristler belirlediğimiz hattın dışına çıkartılmazsa, ihtiyaç duyduğumuz her an harekete geçmek için meşru sebebe sahip olduğumuzu tekrarlıyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'de yeni operasyon mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'de yeni operasyon mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bize verilen sözler tutularak buralardaki tüm teröristler belirlediğimiz hattın dışına çıkartılmazsa, ihtiyaç duyduğumuz her an harekete geçmek için meşru sebebe sahip olduğumuzu tekrarlıyorum'' dedi. Erdoğan, Charlie Hebdo'nun kendisine yönelik hakaret içeren karikatürüne de sert tepki gösterdi.

AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya'nın İdlib bölgesindeki Suriye Milli Ordusu güçlerine saldırısı bölgede kalıcı barış ve huzurun istenmediğine işarettir. ABD'nin Suriye'nin Irak sınırı boyunca oluşturmaya çalıştığı yapının yeni çatışmaların, trajedilerin habercisi olduğu da açıktır." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Fransız Charlie Hebdo dergisinin çirkin karikatürüne de "Benim Peygamberime hakaret eden bu namussuzlarla ilgili benim herhangi bir şey söylememe de gerek yok. Üzüntüm ve öfkem şahsıma yapılan iğrenç saldırıdan değil, aynı mecranın canımızdan aziz bildiğimiz Peygamber Efendimize yönelik terbiyesizliklerin kaynağı olmasıdır. Hedefin şahsım değil, savunduğumuz değerler olduğunu biliyoruz." diye konuştu. Erdoğan, Azerbaycan-Ermenistan konusunda Putin ile yaptığı görüşmeyi de anlattı ve "'Kırmızı çizgimiz aşılırsa gözümüz babamızın oğlunu görmez dedik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

HATAY'DA ÖNLENEN TERÖR SALDIRISI

Hatay’da ve İskenderun’a geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum. Bu olay Türkiye’nin Suriye merkezli terör saldırıları konusundaki hassasiyetinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiştir. Büyük bir felaketin önüne geçildi. DEAŞ ile gerçek anlamda sadece Türkiye mücadele etmektedir. Rusya'nın İdlib bölgesindeki Suriye Milli Ordusu güçlerinin eğitim merkezine yönelik saldırısı bölgede kalıcı barış ve huzurun istenmediğinin işaretidir. Suriye'den ülkemize yönelik tehditler sürüyor. İhtiyaç duyduğumuz her an harekete geçeriz. Suriye milli güçlerinin merkezine yönelik saldırı bölgede kalıcı barış istenmediğinin göstergesi.

SURİYE'DE YENİ OPERASYON MESAJI

Bize verilen sözler tutularak buralardaki tüm teröristler belirlediğimiz hattın dışına çıkartılmazsa, ihtiyaç duyduğumuz her an harekete geçmek için meşru sebebe sahip olduğumuzu tekrarlıyorum. Suriye topraklarına çöreklenen ama DEAŞ ile bizim kadar mücadelesi olmayan kişiler artık bu orta oyununu bir kenera bırakmalıdır. Türkiye’nin gücü, gerekiyorsa, Suriye’yi tüm terör örgütlerinden temizlemeye yeterlidir.  

PUTİN İLE KARABAĞ GÖRÜŞMESİ

2 bin civarında PKK'lı Ermenistan saflarında savaşıyor.

''KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ AŞILDIĞINDA BABAMIZIN OĞLU OLSA GÖZÜMÜZ GÖRMEZ''

Sayın Putin ile de görüştüm süreci etraflıca ele aldık. İsterseniz sorunu birlikte çözeriz dedik. Güzel bir görüşme oldu. Kırmızı çizgilerimizi de söyledik. Kırmızı çizgilerimiz aşıldığında babamızın oğlu olsa gözümüz görmez. Avrupa terörizm üzerinden İslam'a hakaret ediyor.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

Dün, Bay Kemal eşimle ilgili bazı laflar etti. Sende zerre kadar yürek varsa sen benimle ilgili konuş, eşimle ilgili konuşma. Sen ne biçim siyasetçisin ya? Sana siyasetçi demek için sokaktan binlerce şahit getirmek lazım. Sende o yürek varsa siyasetçiysen benimle ilgili siyasetçi arkadaşlarımla ilgili konuş. Biyorsun ki onlar seni paçavraya çevirirler. Yakılacak çanta arıyorsan sizde çok yanınızda beyaz Türkler çok. Zeka yoksunu bir adamsın. Airbus'ları satmamızın ne alakası var? Birisi stratejik ürün bu sadece Fransız değil zavalı ortakları arasında İngilizi var Almanı var bundan bile haberin yok bu kadar zavallısın sen.''