Diyarbakır'da 423 Kişi Yurtlarda Karantinaya Alındı

Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında geçen aydan bugüne kadar 423 kişi yurtlarda karantina altına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Münir Karaloğlu, son günlerde ülke genelinde artış gösteren koronavirüs (Kovid-19) vakalarının ardından kaymakamlar, jandarma komutanları ile emniyet ve sağlık müdürlerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Vali Karaloğlu, video konferans sistemi üzerinden ilgililerin katılımıyla durum değerlendirmesi yaptı.

Diyarbakır'daki Kovid-19'un yayılımını engellemeye yönelik alınabilecek önlemlerin ele alındığı toplantıda, Vali Karaloğlu, yetkililerden bilgi aldı, alınacak tedbirler konusunda istişarelerde bulundu.

Ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da günlük vaka sayılarında az da olsa bir yükselme olduğunu belirten Karaloğlu, ilçe bazlı bir değerlendirme yaparak alınan tedbirlerin ve uygulamaların gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Hastalığın yayılımında vaka sayısı olarak bir dalgalanma olduğuna işaret eden Karaloğlu, kış aylarında daha çok görülen gribal enfeksiyonlarla koronavirüsün olumsuz etkisinin artabileceğini, bu nedenle tedbirlerin aynı şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.

Yoğun bakım ünitelerindeki doluluğun daha önce yüzde 35'lere kadar düştüğünü ancak son günlerde bu rakamın yüzde 51'e yükseldiğini bildiren Karaloğlu, bu oranların, toplantıda yapılacak değerlendirmeler ve alınacak kararların önemini ortaya koyduğunu aktardı.

- 55 kişi yurtlarda karantinada

Vali Karaloğlu, 15 Eylül'den bugüne kadar pozitif tanı konularak karantinaya alınarak, karantina kuralına uymadığı tespit edilerek yurtlara yerleştiren 423 vatandaş olduğunu aktararak, 55 kişinin halen yurtlarda karantinada bulunduğunu kaydetti.

En önemli konunun pozitif tanı alıp karantinaya uymayan vatandaşların tespit edilmesi olduğunu dile getiren Karaloğlu, buna yönelik olarak yol kontrollerinde, kamu binalarına ve kamusal alanlara girişte, toplu taşımalarda yapılacak HES kodu uygulamasının başarılı sonuçlar vereceğini anlattı.

Şu anda okullarda koronavirüse yönelik herhangi bir problem gözlemlenmediğini, kış aylarında beklenen grip ile oluşabilecek problemlere dönük kararlar alınabileceğini dile getiren Karaloğlu, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla ilgili olarak 07.00 ile 10.00 ve akşam üzeri 16.00 ile 20.00 saatleri arası uygulamaya konulan sokağa çıkma ve toplu taşıma ile pazar yeri, alışveriş merkezi gibi yerlere girme kısıtlamasının vatandaşlara tekrar hatırlatılması gerektiğini vurguladı.

Karaloğlu, toplu taşıma araçlarının ve semt pazarlarının da aynı şekilde daha önce alınan kararlara uygun olarak hareket etmelerini sağlayacak şekilde tedbirlerin uygulanması talimatını verdi.

Daha sonra kaymakamlar ilçelerdeki durum hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA