Markar Esayan son yolculuğuna uğurlanıyor; Başkan Erdoğan ve çok sayıda siyasetçi cenazeye katıldı

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MYK üyesi gazeteci Markar Esayan'ın mide kanseri nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından bugün cenaze töreni düzenlendi. Başkan Erdoğan'ın da katılımda bulunduğu törende çok sayıda siyasetçi ve gazeteci de yer aldı. Güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede koronavirüs tedbirleri de unutulmadı. 15.30'da Esayan'ın cenazesi Ermeni mezarlığına defnedilecek.

Markar Esayan son yolculuğuna uğurlanıyor; Başkan Erdoğan ve çok sayıda siyasetçi cenazeye katıldı
AK Parti İstanbul Milletvekili ve MYK üyesi Markar Esayan geçtiğimiz cuma günü hayatını kaybetmişti. Esayan için bugün Meryem Ana Kilisesi'nde bir cenaze merasimi düzenleniyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, birçok milletvekili ve gazeteci arkadaşının da katıldığı cenazede hazır bulundu. Esayan mide kanseri nedeniyel bir buçuk yıldır tedavi görüyordu ve geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Esayan'ın ölümünü duyurmuştu.

Başkan Erdoğan da yaptığı bir paylaşımda sevenlerine baş sağlığı dilerken 'Ülkemiz siyasetine ve demokrasisine yaptığı katkıları hiçbir zaman unutmayacağız' açıklamasında bulunmuştu. Esayan'ın cenazesi Türk Bayrağına sarılı şekilde cenaze merasiminin yapılacağı alana getirildi.Başkan Erdoğan ve ailesini Esayan'ın naaşının getirildiği Meryem Ana Kilisesi'nde Ermeni Patriği Sahak Maşalyan karşıladı. Esayan için defin töreni 15.30'da gerçekleşecek.Türkiye'de sivil siyasetin, demokrasinin üstün tutulması için verdiği mücadele, eserler ve yazılarıyla tanınan Esayan'ın son yolculuğuna uğurlandığı tören için çok sayıda siyasetçi, gazeteci ve STK başkanı katılım gösterdi.

Törenin ardından Başkan Erdoğan'ın bir açıklama yapması bekleniyor.