Vali Yerlikaya, İstanbul'un Fethinin 566. Yılını Kutladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: 'Sadece Osmanlı ve Bizans Devleti'nin değil; kıtaların, milletlerin, medeniyetlerin, inançların tarihi seyrine de tesir etmiş bu çok yönlü ve etkili fethi mübini; yeryüzünün merkezi, şehirlerin sultanı, sultanların şehri olan İstanbul'un fethini kutluyoruz. Bizleri bir cihan devleti ve yeryüzü medeniyeti kılan bu fetihle İstanbul, bir ilim, kültür, sanat ticaret, siyaset, başkenti oldu'

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'un fethinin 566. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Yerlikaya, mesajında, İstanbul'un için "Ey, uğruna nice gönüller fethedip karadan gemiler yürüttüğümüz, ak kanatlı güvercinler gibi gökyüzüne sayısız şehitler uçurduğumuz şehir. Aşılmaz denilen surlarının burçlarına Sancağ-ı Şerif'i dikmek için, ok yağmurlarına tutulmuş Ulubatlı Hasanlar gibi destanlar yazdığımız, uğruna çağ açıp çağ kapattığımız, Alemlerin Efendisi'nin övgüsüne mazhar olmuş güzel belde." ifadelerini kullandı.

Nebevi müjdenin ışığında, muzaffer komutan Fatih Sultan Mehmet Han ve şanlı ordusunu kutlu asker yapan büyük zaferin 566. yıl dönümü olduğunu anımsatan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Sadece Osmanlı ve Bizans Devleti'nin değil; kıtaların, milletlerin, medeniyetlerin, inançların tarihi seyrine de tesir etmiş bu çok yönlü ve etkili feth-i mübini; yeryüzünün merkezi, şehirlerin sultanı, sultanların şehri olan İstanbul'un fethini kutluyoruz. Bizleri bir cihan devleti ve yeryüzü medeniyeti kılan bu fetihle İstanbul, bir ilim, kültür, sanat ticaret, siyaset, başkenti oldu. Her türlü cemaat ve cemiyetten, dil, din, ırk ve kültürden insanların barış ve huzur içinde yaşadığı saadet yurdu, mutluluğa açılan kapı anlamına gelen dersaadet, bugün de aynı ruh, bilinç ve inançla bu tarihi misyonunu yerine getirmeye devam ediyor."

Yerlikaya, "feth-i mübin"in 566. yıl dönümünü tebrik ederek, Fatih Sultan Mehmet Han'ı, onun kutlu askerlerini, kahraman ecdadı ve tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini dile getirdi.
Kaynak: AA