Lastikli Halı Örtüsü Kumaşları ve Özellikleri

Halılar, ev dekorasyonunun vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Ancak gün içerisinde sürekli temas ettiğimiz bu ürünler, zamanla kirlenir ve temizlenmeleri gerekir. Halılarda hijyen sağlamak ise sanılanın aksine oldukça zordur.

Lastikli Halı Örtüsü Kumaşları ve Özellikleri

Halılar, ev dekorasyonunun vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Ancak gün içerisinde sürekli temas ettiğimiz bu ürünler, zamanla kirlenir ve temizlenmeleri gerekir. Halılarda hijyen sağlamak ise sanılanın aksine oldukça zordur. Çünkü genellikle tercih edilen silme yöntemi, %100 hijyen sağlanması adına yetersizdir. Halıları bir halı yıkama firmasına vererek temizletmek ise çoğu zaman oldukça masraflıdır. Özellikle sık kullanılan halıların düzenli olarak temizlenmesi gerektiği düşünülürse, halı yıkatmanın ne kadar maliyetli olacağı daha iyi anlaşılacaktır. Bu nedenle halıların kirlenmesini önlemek en mantıklı olanıdır. Halıların kirlenmesinin önüne geçmek ve kullanım ömürlerini uzatmak için lastikli halı örtüsü kullanımı ciddi şekilde fayda sağlamaktadır.

Özellikle son yıllarda popüler hale gelen lastikli halı örtüleri, farklı renk ve desen seçenekleri ile beğenilere sunulmaktadır. Bu anlamda 3D desenli, geometrik desenli ve bitkisel desenli halı örtüsü modelleri arasından seçim yapılabilir. Bunların yanı sıra lastikli halı örtüleri farklı kumaşlar kullanılarak imal edilmektedir. Peki, lastikli halı örtülerinin üretiminde kullanılan kumaş türleri ve özellikleri nelerdir?

Lastikli Halı Örtüsü Üretiminde Kullanılan Kumaş Türleri
Lastikli halı örtülerinin üretiminde genellikle iki çeşit kumaş kullanılmaktadır. Bunlar; welsoft kumaş ve ultrasoft kumaşlardır. İşte bu kumaş türleri ve özellikleri…

Welsoft Kumaş

Lastikli halı örtüsü üretiminde kullanılan kumaş türlerinin başında welsoft kumaşlar gelmektedir. Bu kumaşın en önemli özelliği sıcak tutmasıdır. Farklı kalınlıklarda üretilebilen welsoft kumaşlar, nefes almaları sayesinde kolaylıkla kurur. Ayrıca alev almaz ve herhangi bir yangın durumunda alevlerin daha da ilerlemesine neden olmaz. 

Welsoft kumaş, kesinlikle çekme yapmaz ve kolay kolay deforme olmaz. Aynı zamanda anti bakteriyel özelliği bulunan bu kumaş, kirlendiğinde çamaşır makinesine atılarak yıkanabilmektedir.

Ultrasoft Kumaş

Halı örtüsü üretiminde kullanılan bir diğer kumaş ise ultrasoft kumaştır. %100 polyester iplikten hazırlanan kumaş, örme tekniği kullanılarak üretilmektedir. Tıpkı welsoft kumaşlar gibi çamaşır makinesinde yıkanabilen ultrasoft kumaş, çabuk kurur ve kullanım kolaylığı sağlar. Tüylenme yapmayan ve alerjiye neden olmayan bu kumaş türü, kesinlikle çekme yapmaz.

 

Siz de halılarınızı kirlenmekten korumak ve uzun yıllar deforme olmadan kullanmak istiyorsanız welsoft ya da ultrasoft kumaşlardan imal edilen bir halı örtüsü satın alabilirsiniz.