Irak Savunma Bakanlığı Açıklaması 'Seçimin Güvenliği İçin Gereken Bütün Tedbirler Alındı'

Irak Savunma Bakanlığı, yarın ülke genelinde yapılması planlanan genel seçimlerinin güvenliği için bütün tedbirlerin alındığını, ABD’nin olası saldırı iddialarının zayıf olduğunu bildirdi.

Irak Savunma Bakanlığı ve Ortak Operasyonlar Sözcüsü Albay Yahya Resul, yarın ülke genelinde yapılması planlanan genel seçimlerinin güvenliği için bütün tedbirlerin alındığını açıkladı.

ABD Bağdat Büyükelçisi’nin, seçim merkezilerine saldırı düzenlenebileceği dair iddialarının zayıf olduğunu söyleyen sözcü, “Irak artık teröre karşı savunmak konumundan saldırı konumuna geçti. Seçimin güvenliği için gereken bütün tedbirler alındı ve vatandaşların yarın seçim merkezlerine gidip oy kullanmaya çağırıyoruz” dedi.

Güvenlik güçlerinin terör örgütleri ile mücadelelerinin devam ettiğini belirten sözcü, operasyonlar çerçevesinde örgütün elebaşlarının ele geçirildiğini ifade etti.

Irak genelinde yarın yapılması planlan milletvekili seçimleri öncesi terör örgütü DEAŞ seçim merkezileri, seçmenleri ve adayları öldürmekle tehdit etmişti.
Kaynak: İHA