Özel Öğrencilerden Mantarın Yolculuğu Çalışması

Samsun Bafra Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezinde, "Mantarın Yolculuğu Projesi" kapsamında öğrenciler, istiridye mantarını samanda ve kütükte ekim çalışma yaptı.

Özel Öğrencilerden Mantarın Yolculuğu Çalışması
Yakakent Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Bayram Erdoğan önderliğinde istiridye mantarı yetiştiriciliği konusunda uygulama yapan öğrenciler, samanda ve kütükte ekim yaptı. Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi Mantarın Yolculuğu Projesi kapsamında kavak ağaçlarına istiridye ekimi yapıldı. Doğankaya Mahallesi’nde vatandaşların da katıldığı ekim sırasında öğrenciler büyük keyif aldı.

Çalışma hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi Bayram Erdoğan, “Görevli bulunduğum Yakakent İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Otizm Farkındalık Ayı etkinliği olarak çocuklarımızla istiridye mantarının farklı uygulamalarından olan kütük üzerinde yetiştirme çalışması ve uygulaması yaptık. Engellerin üreterek aşılmasına katkı sunmaya çalıştık” dedi.

Proje uygulayıcısı Kerim Dursun, “Öğrencilerimizi üretici kılmak kurumumuzun en önemli hedeflerindendir. Bu amaçla geçen yıllardan beri devam ettirdiğimiz istiridye mantarı üretimini samanda, kütükte yaptık mahallemizde de dağıttık. Bizlere destek veren Yakakent İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne de bu vesile ile teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA