Türkmenlerden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Türkiye’de ve diğer Türk devletlerinde faaliyet gösteren derneklerin organizasyonunda bir araya gelen Azerbaycan ve Özbekistan vatandaşları Türkiye’ye gelerek, geleneksel kıyafetleriyle Hatay’ın Hassa ilçesinde Yörük Ana’yla buluştu.

Türkmenlerden Zeytin Dalı Harekatı'na Destek
Hatay Evladı Fatihan Yörük ve Türkmen Derneği, Urfa Ceylanpınar Özbek Derneği, Adana Türkmen Derneği, Bursa-İstanbul Uluğ Türk Budunu Dernekleri, Hassalılar Derneği, Yörük ve Türkmen Derneği öncülüğünde buluşan Türkmenler, Türkiye’ye gelerek Hatay’ın Hassa ilçesini ziyaret etti. Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette başta Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan gibi ülkelerin vatandaşları Mehmetçiğe moral verdi. Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Haydarlar Mahallesini de ziyaret eden Türki cumhuriyetlerin vatandaşları, Mehmetçik için kurban kesen ve ’Yılın Yörük Anası’ seçilen Döndü Deveci’yi de ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Hatay Yörük Türkmenleri ve Dünya Türkmenleri Birliği Hatay İl Temsilcisi Süleyman Çolak, "Özbekistan’dan, Azerbaycan’dan, Türk dünyasından bütün misafirlerimiz burada. Devletimizin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında yürüttüğü faaliyetlere manevi olarak destek olmak için bütün Türk dünyası burada. Bugün devletimiz, milletimiz, ordumuz, polisiyle bir bütündür. Tek yumruk olmuştur. Bugün dua günü, bugün fetih günü, bugün cihat günü, bugün zafer günü. Bu ordu Muhammed’in, Peygamberimizin son ordusudur. Bu ordu Malazgirt’teki cihat ordusudur. Bu ordu Kosova’daki iman ordusudur. Bu ordu Çanakkale’deki fetih ordusudur. Bu ordu 15 Temmuz’da zafer ordusudur. Biz Mehmetçiğimizin sonuna kadar yanındayız" dedi.

Zeytin Dalı Harekatını desteklediklerini söyleyen Uluğ Budun Kültürel Eğitim Derneği Genel Başkanı Derviş Recepvar ise, "Buraya destan yazan Mehmetçiğimize moral vermeye geldik. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Yeni Türkiyemiz vardır. Türk ordusunun, Türk devletinin, Türk dünyasının sonuna kadar arkasındayız" ifadelerini kullandı.

Türkistanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Megin de, vatan için canlarını feda etmeye hazır olduklarını belirterek, "Türk ordumuza, Mehmetçiğimize Zeytin Dalı Harekatı’nda yapmış oldukları kutsal vazifede moral ve destek olmak için geldik. Türkistanlılar olarak biz de bu vatan için canımızı vermeye hazırız" diye konuştu.

Organizasyona Büyük Türk Kurultayı için uluslararası komisyonu temsilen katılan İbrahim Halil Balayoğulları ise, "Türk ordusu sadece Türk vatandaşları için değil tüm Türk dünyası için savaşıyor. Hocalı’da ölenlerimiz için savaşıyor. Kıbrıs’taki gözü yaşlı analarımız, bacılarımız için savaşıyor. Dünyanın neresinde gözü yaşlı Türk varsa onun için savaşıyor. Bu yüzden biz de buradayız ve Türkiye Devletimizin, Mehmetçiğimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Ellerine Türk bayraklarını alan Türk devletlerinin vatandaşları, ’Yılın Yörük Anası’ seçilen Döndü Deveci’nin elini öptü.
Kaynak: İHA