Mahmudiye Cinayetinin Firari Sanığı Hakim Karşısına Çıktı

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde 2014 yılında iki aile arasında kız meselesi yüzünden çıkan kavgada, Tayfur Yenigün (19) isimli şahsı öldürdüğü iddia edilen firari şahıs Paşa Ç. (42) yakalanarak hakim karşısına çıkarıldı.

Çifteler Cumhuriyet Başsavcılığının arama kararına istinaden 4 farklı adreste eş zamanlı olarak bir çok ekiple yapılan aramalar sonucunda Paşa Ç., ağabeyine ait evin ahırında bugün yakalandı. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Paşa Ç., 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı. Hakimin ’savunma yapacak mısın?’ sorusuna karşılık zanlı ’Ben daha yeni yakalandığım için daha avukatımla görüşemedim. Bu yüzden süre istiyorum. Savunmamı duruşmada yapacağım’ ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti şüpheliyi, ’kasten öldürme’ suçundan tutuklanmasına karar verirken, davayı sanığın savunmasını hazırlaması için 12 Nisan tarihine erteledi.

Olay

Eskişehir’de kız isteme meselesi yüzünden 4 yıl önce iki aile arasında kavga çıktı. Paşa Ç. isimli şahıs tabanca ile Turan Yenigün (32) ve kardeşi Tayfur Yenigün’e (19) 7-8 el ateş ederek Tuncer Ç. (37) ile birlikte olay yerinden kaçtı. Silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan 2 kişi, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Tayfur Yenigün burada hayatını kaybetti. Öte yandan olay sonrasında Paşa Ç. firar ederken, Tuncer Ç. ise yakalanarak tutuklanmıştı.
Kaynak: İHA