Kütahya'da 'Mekke'nin Fethi Ve Kudüs' Gecesi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şubesi tarafından, ’Mekke’nin Fethi ve Kudüs’ isimli bir program gerçekleştirildi.

Kütahya'da 'Mekke'nin Fethi Ve Kudüs' Gecesi
Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’ndaki etkinliğe MHP eski milletvekillerinden Seydi Karakuş, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkanri Yeldemez, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Davut Ezen, eski belediye başkanlarından Süleyman Canan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Evliya Çelebi Mehter Takımı’nın gösterisinin andından sahneye çıkan minik semazenler, izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı.

Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın, programda yaptığı konuşmada, tüm Müslümanların kıblesi olan Kabe’nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke şehrinin fethini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmanın önemli olduğunu kaydetti.

Taşkın, "Mescid-i Aksa müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs Mekke’den sonra en eski şehridir. Kudüs peygamberler şehridir" dedi.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, "Yer yüzünde ibadet maksadı ile inşa edilen ilk mecsit Kabe-i Muazzamadır. Mekke’nin fethi İslam tarihi açısından çok önemlidir. Bizim bu günü her zaman hatırlamamız ve hatırlatmamız gerekir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mehter takımı ve çocuk semazenler gösteri yaptı.

İstanbul Eminönü Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Kütahya Ulu Camii Müezzini Mehmet Ali Sarı Kur’an-ı Kerim tilaveti izleyicileri gözyaşlarına boğdu. (EFE)
Kaynak: İHA