Havadan Çekilen, Havai Fişek Gösterisine Büyük İlgi

Banaz’ın düşman işgalinden kurtuluş etkinlikleri 10 binden fazla Banazlı ve çevre ilçelerden gelenlerin katılımı ile coşku içinde kutlandı. Gökyüzünden drone ile çekilen havai fişek gösterisi ise geceye ayrı bir hava kattı.

Havadan Çekilen, Havai Fişek Gösterisine Büyük İlgi
Banaz’ın düşman işgalinden kurtulmasının 95.yılı etkinlikleri çerçevesinde Banaz Belediyesi tarafından organize edilen program yapıldı. Geceye Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç’un yanı sıra Uşak Jandarma Alay Komutanı Albay Yalçın Baysal ve birçok konuk katıldılar.

Gece İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından okunan dualar ile başladı ve mehteran gösterisi ile devam etti. Konser alanında bulunan Atatürk Anıtı özel bir ışıklandırma tekniği ile ışıklandırılarak muhteşem bir görüntüye büründü.

Program çerçevesinde akşam 18’den gecenin sonuna kadar çocukların hoşça vakit geçirmeleri için ateş saçan adam, palyaço ve tahta bacaklı adam gösterileri yapıldı ve çocuklara ücretsiz pamuk şeker ve patlamış mısır edildi. Komedi Dans Üçlüsünün eğlenceli gösterisi vatandaşları güldürdü.

Gecede Oğuz Yılmaz ve Muazzez Ersoy Sahne alarak 10 binden fazla Banazlıya unutulmaz anlar yaşattılar. Gecede konuşan yapan Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç, Banaz Kaymakamı İrfan Demiröz ve Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı günün anlam ve önemini bir kez daha vurgulayarak 95 yıl önce kazanılan savaşın anlamını ifade ettiler.

Belediye Başkanı Zafer Arpacı ise Türklerin bağımsızlık ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünden söz ederek, “Bizler Türk Milleti olarak asla esareti kabul etmeyiz. Bizler dün olduğu gibi yarında özgürlüğümüz ve vatanımız için canımızı seve seve feda edecek olan bir milletin evlatlarıyız. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Gecenin sonunda yapılan muhteşem havai fişek gösterisi ise geceye katılanlar tarafından ilgi izlendi. Gecede sanatçı Muazzez Ersoy’a Uşak’ın dünyaca ünlü halısı hediye edildi.
Kaynak: İHA