Akyurt Sel Kapanı Projesi'nde Sona Yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: '5 milyon lira yatırım bedelli bu projeyi en kısa sürede tamamlayacağız'.

Akyurt Sel Kapanı Projesi'nde Sona Yaklaşıldı
Ankara'nın Akyurt ilçesini taşkın zararlarından korumak amacıyla inşa edilen Akyurt Sel Kapanı Projesi'nde sona yaklaşıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen projelerle olası taşkın zararlarının önüne geçilerek, vatandaşların can ve mal güvenliği emniyete alınıyor.

Bu kapsamda inşa edilen, ilçede yaşanabilecek muhtemel taşkın zararlarını asgari düzeye indirecek Akyurt Sel Kapanı Projesi'nde sona yaklaşıldı.

Akyurt sınırlarında bulunan Bağ Deresi üzerinde temelden 35 metre yükseklikte inşa edilen Akyurt Sel Kapanı'nda fiziki gerçekleşme oranı yüzde 80'e ulaştı.

Başlangıçta yetersiz iş ve makine grubu nedeniyle ara verilen çalışmalara, DSİ tarafından temin edilen iş makineleri ve ekipman takviyesi sayesinde yeniden başlandı. Sel kapanının yapımı, DSİ'nin toplu makineli çalışmaları kapsamında tamamen idari imkanlarla sürdürülüyor.

- 'Taşkın zararlarını önleyici tedbirler almaya devam edeceğiz'

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, taşkın zararlarının maddi manevi büyük yıkıma yol açtığını belirtti.

Vatandaşları taşkın afetinden korumanın asli vazifeleri olduğuna işaret eden Eroğlu, '5 milyon lira yatırım bedelli bu projeyi en kısa sürede tamamlayacağız. Hizmete alacağımız tesisle Akyurt'u taşkın zararlarından koruyacağız. Böylece taşkın nedeniyle meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının önüne geçmiş olacağız. Bundan sonra da taşkın zararlarını önleyici tedbirler almaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA